Mainos

Helsingin käräjäoikeus vahvistaa MV-lehteen liittyvät oikeusjutut

Helsingin käräjäoikeudessa on parhaillaan vireillä kaksi MV-lehteen liittyvää juttua.

MV-lehti kertoi eilen nettisivuillaan poliisin vaativan sivuston sulkemista. 

Helsingin käräjäoikeuden mukaan ensimmäisessä MV-lehteä koskevassa jutusta on kyse Helsingin poliisilaitoksen käräjäoikeudelle osoitetusta vaatimuksesta, että MV-lehti keskeyttäisi verkkoviestin jakelun tietystä ip-osoitteesta, josta julkaistaan MV-Lehteä ja Uber Uutiset -verkkojulkaisua.

Käräjäoikeus teki asiaan liittyen 20. heinäkuuta päätöksen, jonka mukaan asiakirjat salataan syytteen käsittelyyn saakka. Asia on tällä hetkellä käräjäoikeudessa valmisteluvaiheessa, eikä käräjäoikeudella ole enempää tiedotettavaa asiasta.

MV-lehti julkaisi loukkaavia viestejä

Toinen MV-lehteä koskeva asia puolestaan liittyy yksityishenkilön käräjäoikeudelle esittämään pyyntöön siitä, että käräjäoikeus keskeyttäisi kahden häntä koskettavan verkkoviestin jakelun MV-lehden verkkosivuilla.

Viesteissä miestä oli kutsuttu muun muassa "nettivasikaksi, pedofiilien suojelijaksi, seksuaalirikollisten asiamieheksi ja kaveriksi sekä melkoiseksi urpoksi". Miehen mukaan viestit ovat täysin valheellisia ja kyse on hänen mukaansa vähintään kunnianloukkauksesta.

Lisäksi MV-sivustolla esitettiin miehestä salaa otettu kuva. Miehen mukaan kuvassa ilmeni hänen yksityiselämäänsä koskevia tietoja ja se oli julkaistu loukkaamistarkoituksessa.

Helsingin käräjäoikeus teki asiassa ensimmäisen päätöksen 15. heinäkuuta 2015, jolloin asianomistajan vaatimukset hylättiin. Mies valitti ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen, joka palautti asian käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Asia on käräjäoikeudessa valmisteluvaiheessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.