Kokeile ja ihastu! Helppoja kahvikakkuja valmistettaessa ei tarvitse vatkata taikinaa - taikinan valmistuu kätevästi vain sekoittamalla ainekset yhteen!
Tarvitaan: suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l).
Noin 20 viipaletta:
5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vanilijasokeria
2½ dl kermaa
3 kananmunaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl appelsiinituoremehua
Leivitykseen:
Rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti: sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
Suklaakakku:
1 dl vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle)
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata hienonnettuna
Kirsikkakakku:
1 dl säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle)
n. 150 g säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna
1 dl kookoshiutaleita
Aprikoosikakku:
1 dl aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle)
100 g kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna
Rusinakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
1 dl rusinoita
Ananaskakku:
1½ dl ananasmurskaa (tuoremehun tilalle)
1 dl mantelirouhetta
Kardemummakakku:
1 dl kivennäisvettä (tuoremehun tilalle)
1 rkl kardemummaa
Tiikerikakku:
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja.
Ainekset:
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa appelsiinimehua
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Uusimmat
-
10:23
Suora lähetys kello 11: Valtiovarainministeriö esittelee, kuinka synkkänä se taloustilanteen näkee
-
10:16
Tiger Woodsille sadan miljoonan erikoisbonus
-
09:53
Pariisin ikoninen maamerkki kärsi mittavat vahingot
-
09:44
Maahanmuutto lisääntyi alkuvuodesta
-
09:29
MTV seuraa tulospäivää: Stora Enson tulos pieneni kolmanneksen
-
09:23
Liigafinaalin törkytempusta kohistaan – Petteri Sihvoselta äärimmäisen raju vaatimus kurinpidolle
-
09:23
Lentokaaos Norjassa – ilmatila osin suljettu
-
09:22
Barcelonan valmentajatilanteeseen täyskäännös: Xavi pyörsi päätöksensä
-
08:57
Näiden julkkisten kustannuksella vitsaillaan Joonas Nordman Show: Grillikausi -sarjassa
-
08:55
Yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lehto Groupin toimitusjohtaja vaihtuu
-
08:46
Kommentti: Putinin puhdistus on alkanut – Shoigu selvisi vielä varoituslaukauksella
-
08:40
Jari Isometsälta suorat sanat Hiihtoliiton kaoottisesta tilasta – tämä liike johtaisi katastrofiin: "Ydinkysymys"
-
08:38
Ethän mennyt lankaan? Tukes muistuttaa, etteivät tällaiset tuotteet paranna syyhyä – "Pahimmillaan pahentaa sairauden tilaa"
-
08:12
Meteorologi ymmällään kesälämmön vyörystä: "Uskomaton ennuste"
-
08:04
Dallasin suomalaistähdet tukalassa tilanteessa – hallitseva mestari taas liian kova pala
-
08:01
Ellen Jokikunnas ja Jari-puoliso joutuivat rottajahtiin Italian-kodissaan
-
07:55
"Eihän tuossa ole mitään järkeä" – katso: Christian Heljanko venytti "jumalaiseen kauden torjuntaan"
-
07:40
Kuinka pitkään uimahallissa saa olla? Aikaraja voi tulla vastaan
-
07:27
Ruotsinkieliset yöpäivystykset uhattiin lopettaa – hallitus rokotti vain suomenkielisiä alueita
-
07:10
Kyllästynyt Venetsia alkoi kerätä turisteilta maksun – tästä on kyse
-
Lataa lisää