Helpotusta pitkiin huoltojonoihin: Tesla avaa Suomeen kolmannen toimipisteen

Nämä asiat voivat uhata Teslan liiketoimintaa 2:27
Onko Teslan liiketoiminta uhattuna? Tällaiset tekijät saattavat olla kantoina maailman suurimman sähköautovalmistajan kaskessa.

Tesla lisää huoltopalveluitaan Suomessa.

Kuten muidenkin sähköautojen, myös Teslojen määrä on lisääntynyt Suomessa nopeasti. Siinä missä perinteisten autovalmistajien huoltoverkostot ovat tyypillisesti varsin laajat, oli Teslalla pitkään vain yksi huoltokeskus koko maassa.

Tilanne parani keväällä 2020, kun Vantaan pääkallopaikan lisäksi autonsa pystyi viemään tarvittaessa myös Lempäälään avattuun toiseen huoltokeskukseen.

Sekä Vantaalla että Lempäälässä on kuitenkin painettu pitkää päivää, ja Facebookin sähköautoryhmissä käytyjen keskusteluiden perusteella huoltojonot ovat venyneet joidenkin asiakkaiden kohdalla ajoittain jopa kohtuuttoman pitkiksi.

Vantaan Sanomat uutisoi alkuvuodesta, että jonot olivat olleet Vantaalla ajoittain niin pitkät, ettei uusia huoltoaikoja edes annettu. Helsingin Sanomat puolestaan kertoi jo viime syksynä, että osa asiakkaista on joutunut odottamaan autonsa korjaamista pahimmillaan kuukausia.

Tilanteeseen on kuitenkin luvassa pian uutta helpotusta, sillä Tesla on ilmoittanut avaavansa Suomeen kolmannen toimipisteensä.

Tesla kertoo tiedotteessaan avaavansa väliaikaisen huoltopisteen heinäkuun puolivälissä Turkuun. Tilaa uudessa huoltopisteessä on 120 neliömetriä, ja huoltopiste on varustettu kolmella autonosturilla.

Teslan suunnitelmissa on avata vuoden 2023 loppuun mennessä Turkuun täyden palvelun keskus myynti- ja huoltopalveluineen sekä koeajomahdollisuuksineen.

Liikkuvat huoltoyksiköt apuna

Varsinaisten huoltopisteiden vähäistä määrää paikatakseen Tesla hyödyntää asiakkaiden autojen huoltamisessa myös liikkuvia mekaanikoita.

Sen Mobile Service -palvelua pyöritetään kahdeksalla autolla, jotka tulevat asiakkaan luokse kotiin tai työpaikalle. Yhtiön tiedotteen mukaan Mobile Service -tiimi suorittaa peräti 40 prosenttia kaikista Teslan huoltotoimenpiteistä.

Liikkuvien Tesla-mekaanikoiden määrää ja toiminta-aluetta ollaan kasvattamassa vielä tänä vuonna.

Lähde: Tesla

Lue myös:

    Uusimmat