Näin paljon rahaa Tesla tekee yhdellä myydyllä autolla – matkalla maailman arvokkaimmaksi yritykseksi?

Tuleeko Teslasta maailman arvokkain yritys? Näin paljon voittoa se takoo yhdellä myydyllä autolla 3:02
Minkä verran voittoa Tesla tekee yhdellä myydyllä autolla? Vieläkö sijoittajilla riittää uskoa Teslan kasvuun? Ammattitreidaaja ja Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö uskoo, että Teslalla on mahdollisuus nousta jopa maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi.

Sähköautoja valmistavalla Teslalla menee tällä hetkellä lujaa. Vuosien ajan tappiota tehnyt yhtiö on sittemmin onnistunut nousemaan isosti plussalle ja yhdeksi maailman arvokkaimmista yrityksistä. Tesla-sijoittaja pitää mahdollisena, että yhtiö löytyy listan kärkipaikalta jo lähivuosina.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Teslan markkina-arvo ylitti viime lokakuussa tuhannen miljardin eli biljoonan dollarin rajan. Tällä hetkellä maailman kuudenneksi arvokkaimman yhtiön markkina-arvo pyörii runsaassa 900 miljardissa dollarissa. Seuraavaksi arvokkain autovalmistaja on sijalta 38 löytyvä Toyota, jonka arvo on runsaat 233 miljardia dollaria.

Vaikka Tesla valmistaa huomattavasti vähemmän autoja kuin perinteiset autojätit, kuten esimerkiksi juuri Toyota, eikä sen valikoimassa ole kuin neljä mallia, tekee se autoillaan kovaa tulosta.

Teslan liiketoimintaan perehtynyt ammattitreidaaja Jukka Lepikkö vieraili MTV Uutiset Livessä keskiviikkona kertomassa, mistä Teslan menestys johtuu ja mikä yhtiössä viehättää sijoittajia.

Kovat katteet

Lepikön mukaan sijoittajien kiinnostus verrattain nuoreen autovalmistajaan johtuu isoksi osaksi siitä, että yhtiöön alkuvaiheessa sijoittaneet ovat saaneet rahoilleen useiden kymmenien tuhansien prosenttien tuottoja.

– Viime vuosinakin ollaan nähty, että Tesla on ollut yksi parhaiten tuottaneista tällaisista isoista yhtiöistä. Tietysti hyvät tuotot ja volatiili osake kiinnostaa, eli Teslan osake liikkuu aika rajusti tuolla markkinoilla, hän kertoo.

Tesla teki pitkään kovaa tappiota, ja vuonna 2003 perustettu sähköautovalmistaja ylsi ensimmäiseen voitolliseen vuositulokseensa vasta vuonna 2020. Sittemmin viivan alle on alkanut jäädä merkittäviä summia, mikä johtuu niin autotuotannon tehostumisesta kuin myyntimäärien kasvustakin.

Lepikön mukaan Teslan valtti perinteisiin autovalmistajiin verrattuna on se, että se tekee jokaisella myydyllä autolla reilusti voittoa.

– Oikeastaan mikään muu valmistaja millään alalla ei pysty tällaisiin katteisiin kuin Tesla tällä hetkellä.

Lepikkö uskoo sähköautojen suosion jatkavan kovaa kasvua tulevina vuosina. Hänen näkemyksensä mukaan tällä hetkellä soitellaankin vasta megatrendin alkutahteja.

Minkä verran voittoa Tesla tekee yhdellä myydyllä autolla Lepikön mukaan? Vieläkö sijoittajilla riittää uskoa Teslan kasvuun? Miksi ammattitreidaaja uskoo, että Teslalla on mahdollisuus nousta jopa maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi? Katso vastaukset artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Katso koko haastattelu alta.

Mikä Teslassa viehättää sijoittajia? Asiantuntija kertoo, miltä yhtiön tulevaisuus näyttää 20:38

Lue myös:

    Uusimmat