Armoton moukari iski autoteollisuuteen, mutta Tesla on selvinnyt muita helpommalla – tässä syy

Miksi Tesla vain porskuttaa, vaikka moni muu autovalmistaja on pulassa? 1:18
Moni autovalmistaja on kokenut tuotantohaasteita globaalin komponenttipulan vuoksi, mutta miksi ongelmat eivät ole kolahtaneet Teslaan yhtä pahasti? Ammattitreidaaja ja Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö kertoo.

Autoteollisuuden globaalit ongelmat eivät ole iskeneet sähköautoja valmistavaan Teslaan yhtä pahasti kuin moneen muuhun yhtiöön. Vaikka moni yhtiö on saanut kaivatun piristysruiskeen vuoden ensimmäisen kvartaalin hyvästä tuloksesta, eivät ongelmat ole vielä ohi.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Maailman autoteollisuutta on jo hyvän tovin piinannut pula niin puolijohteista kuin muistakin komponenteista. Koronapandemian alullepanemien ongelmien seurauksena moni autovalmistaja on joutunut supistamaan tuotantoaan, karsimaan autoista varusteita, nostamaan hintoja ja jopa pistämään tehtaitaan väliaikaisesti seis.

MTV Uutiset Livessä vieraillut ammattitreidaaja ja Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö kertoi, miksi Tesla on selvinnyt varsin vähällä samaan aikaan, kun monet muut valmistajat ovat kokeneet isompiakin tuotantohaasteita.

Tosin oman osansa Teslakin on saanut komponenttipulasta, sillä se on joutunut toimittamaan joitakin autoja ilman USB-paikkoja sekä täyttä tulevaisuudessa tarvittavaa autonomisen ajamisen teknologiaa.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, mistä Teslan toimintakyvyn säilyminen johtuu ja mitä yhtiö tekee eri tavalla kuin perinteiset autovalmistajat.

Katso koko haastattelu alta.

Mikä Teslassa viehättää sijoittajia? Asiantuntija kertoo, miltä yhtiön tulevaisuus näyttää 20:38

Lue myös:

    Uusimmat