Helpot säästövinkit – näin pienet muutokset tuovat satasia lisärahaa kuussa!

Pienet muutokset kulutuskäyttäytymisessäsi eivät vaikuta elämääsi, mutta ne vaikuttavat kukkaroosi – nyt on siis aika kiinnittää niihin huomiota!

1. Luovu pikkuostoksista

Nappasitko suklaapatukan hetken mielijohteesta kassalle mennessäsi? Tai ostitko uuden huivin ihan vain huvin vuoksi, vaikka sinulla on niitä jo melkoinen kasa vaatekaapin pohjalla?

Pienet ostokset tulevat yllättävän kalliiksi kuukaudessa: Ajatellaan, että sinulla kuluu niihin päivittäin kolme euroa – kuukaudessa niistä tulee 90 euron lasku!

2. Vertaile hintoja

Suosi tuotteita, joiden kilohinta on edullisin. Muutaman euron säästö yhden elintarvikkeen kohdalla ei tunnu suurelta, mutta vanhan sanonnan mukaan pienistä puroista kasvaa suuri virta.

Jos teet ruokaostokset hinnoista välittämättä voi kauppalaskusi olla jopa kymmeniä euroja suurempi, kuin pienen hintavertailun avulla. Suosi myös tarjouksia ja kokkaa niiden mukaan.

3. Kokeile tarjoussivustoja

Rakastatteko ulkona syömistä? Käytkö kuukausittain kampaajalla? Huomio erilaisten tarjoussivustojen anti, sillä niistä löytyy huomattavan paljon hyviä etuja: hinnat voivat olla jopa 70 prosenttia alemmat kuin normaalisti.

Jos käyt vaikka kerran viikossa kumppanisi kanssa syömässä ulkona, on sen kertahinta noin 50–80 euroa. Kampaajalle taas kuluu helpostikin sata euroa. Näistä pihistämällä voit todella säästää satasia kuussa.

Varo kuitenkin tarjousten houkutusta: Ole varma, että todella tarvitset jotain, ennen kuin ostat sen.

4. Tuunaa vanhaa, sijoita laatuun

Haluaisitko ostaa uusia kevätvaatteita? Käy ensin kaappisi sisältö läpi ja huomioi, mitä siellä jo on: Voisitko tuunata vanhoja vaatteitasi tai yhdistellä niitä uudella tavalla?

Jos päädyt ostamaan uutta, pohdi tarkkaan, mitä tarvitset: vaatekaappiin kannattaa hankkia toimiva ja laadukas peruspuvusto, jonka eri osat toimivat hyvin yhteen. Näin voit pienillä hankinnoilla päivittää asua ilman, että sinun tarvitsee heittää vanhaa roskiin ja ostaa uutta tilalle.

Muista myös, ettei köyhällä ole varaa ostaa huonoa laatua – se kun tulee pidemmän päälle huomattavan paljon kalliimmaksi.

5. Yksinkertainen ja paras säästövinkki: Säästä!

Perusta säästötili ja laita sille kuukausittain edes pieni summa rahaa. Et ikinä pääse todellisen säästämisen alkuun, mikäli et edes yritä.

Noudata vaikkapa kuukauden verran aikaisempia vinkkejä: Jätä pikkuostokset pois, vertaile hintoja ja osta palvelut tarjoussivustoilta. Siirtämällä niistä säästyneen summan erilliselle tilille huomaat, että olet saanut kasaan jo aikamoisen summan yhden kuukauden aikana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja