Helpot niksit: Näin saat puhdistettua hiusvärin iholtasi

Etkö uskalla värjätä hiuksiasi ennen tärkeää päivää? Piilotteletko hiusten värjäyksen jälkeen värjääntynyttä hiusrajaasi? Nämä murheet voivat pian olla turhia, sillä värjääntynyt iho saattaa puhdistua kotioloissakin yllättävän helposti.

Hiusten kotivärjäämiseen tottuneille tuttu murhe on hiusrajaan ja kasvoille jäävä hiusväri. Näppärillä kauneuskikoilla kiusallisista värjäytymistä kasvoilla – ja miksei muuallakin kehossa – pääsee yllättävän helposti eroon.

1. Nopeus on kaikkein paras keino suojautua hiusvärin sotkeentumiselta – joka kuitenkin osoittautuu usein yllättävän haastavaksi. Pyyhkäisy lämpimään veteen kastetulla vanulapulla mahdollisimman nopeasti värin sotkeentumisen jälkeen voi poistaa tummankin hiusvärin iholta kokonaan. Tavallisesti vie muutaman minuutin aikaa, ennen kuin hiusväri kiinnittyy ihoon kunnolla.

2. Etukäteen suojaaminen vie hetken aikaa, mutta varmistaa sen, että hiusten värjäämiseen voi keskittyä sataprosenttisesti, sillä ihoon sotkeutunutta väriä ei tarvitse välttämättä puhdistaa iholta. Suojaaminen tapahtuu hiustenhoitoaineen, vaseliinin, huulirasvan tai paksun kosteusvoiteen avulla: levittämällä hiusrajaan hoitoainetta tai paksuja voiteita voi estää sen, ettei hiusväri sotkeutumisesta huolimatta pääse kosketuksiin ihon kanssa.

Jos kuitenkin vahinko tapahtuu, ja kasvoilla komeilee jälkiä hiusväristä, on jotain vielä tehtävissä. Losangelesilainen hiusstylisti Kari Hill kehottaa jokaista hillitsemään hermot ennen kuin ryhtyy toimiin ihoon kiinnittyneen hiusvärin poistamiseksi.

– Jos kasvoilla näkyy varjo, kehotan asiakkaitani menemään kotiin ja odottamaan hetken: ihon luontaiset öljyt palaavat pian iholle. Sen jälkeen väriä on helpompi saada poistettua öljypohjaiseen meikinpoistoaineeseen kastetulla vanutupolla, Hill neuvoo.

Oliiviöljystä voi niin ikään olla apua hiusvärin poistamisessa kasvoilta. Kasta vanutuppo oliiviöljyyn ja pyyhi useaan otteeseen kevyesti.

Myös hiuslakka voi pelastaa hiusväritahroilta: suihkuttamalla kevyesti hiuslakkaa pumpulituppoon hiusväri voi kuin yllättäen lähteä kasvojen iholta.

Sekoita vauvaöljyä ja kasvoille tarkoitettua puhdistusainetta ja pyyhi värjääntynyttä ihoa kostealla pyyhkeellä. Levitä seosta pyörivin liikkein kuoriaksesi ihon pintaa kevyesti.

Lisää hiuksista Kaiken maailman kampaamot -sarjassa:

Lue myös:

Lisää kauneudesta? Tutustu Kauneusvinkit-sivustoon!

Heli Kuitunen

Osittainen lähde:Sheknows.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja