Helli ihoasi talvella – näin vältät kohtalokkaat virheet

Samaan tapaan kuin kesän aurinkoisimmat päivät, myös kylmä ja kuiva sää talvella asettaa omat haasteensa ihonhoidolle. Oikeilla vinkeillä voit välttää talviset vaivat, kuten ihon kuivumisen ja kiristämisen.

Iho kaipaa erityishuomiota kylmillä keleillä säilyttääkseen raikkaan hohtonsa. Kiinnittämällä huomiota ihon tarpeisiin voit taata sen, että hehkut kauniina myös talven kirpeillä pakkasilla.

1. Käytä viileää vettä

Etenkin talven kynnyksellä ihoa voi raikastaa viileillä kylvyillä. Samaan tapaan kuin esimerkiksi avantouinti, myös viileä kasvokylpy lisää verenkiertoa ja raikastaa kasvoja enemmän kuin lämmin vesi.

Kun aamulla malttaa kääntää hanan tavallista viileämmälle, voi koko päivän nauttia raikkaammasta olosta. Älä kuitenkaan käytä kasvoille liian kylmää pesuvettä, sillä se ei ole hyväksi, vaan saattaa ärsyttää pintaverisuonia.

2. Suojaa ihosi huolella

Samaan tapaan kuin vaatteetkin valitaan sään mukaan, myös ihoa olisi hyvä varjella vuodenaikojen radikaaleilta muutoksilta. Myös talvella aurinko voi etenkin lumihangen kimmellyksessä polttaa ihon yllättävän helposti.

Älä hautaa aurinkovoiteita kaapin pohjalle, vaikka kesäkuukausiin olisikin vielä ikuisuus. Ihon varjelemiseksi aurinkovoide on hyvä olla käden ulottuvilla talvisiakin aurinkopäiviä varten – esimerkiksi puhtaassa lumessa on miljoonia lumikiteiden pikkupeilejä, jotka heijastavat auringon UV-säteitä.

3. Huolehdi kosteutuksesta

Samaan tapaan kuin elimistölle vesi on ensisijaisen tärkeää, myös iho rakastaa vettä. Suihkun jälkeen iho onkin ihanan pehmeä ja vastaanottaa kosteusvoiteitakin paremmin kuin kuivana.

Ota kaikki irti ihosi pehmeydestä suihkun jälkeen ja käytä kosteusvoidetta. Tarjolla on tänä päivänä myös erilaisia kosteuttavia naamioita ja tehohoitoja, jotka toimivat parhaiten veden pehmentämällä iholla.

4. Vältä likaa

Etenkin kasvojen iho on erityisen herkkä ja siksi myös altis epäpuhtauksille. Talviaikaan iho on kylmyyden ja kuivuuden vuoksi koetuksella, ja siksi olisikin ensisijaisen tärkeää kiinnittää huomiota puhtauteen.

Kasvoja tulee helposti päivän mittaan kosketeltua, ja sitä kautta iholle pääsee ei-toivottuja bakteereja. Tee iholle haasteelliseen kylmään vuodenaikaan sopimus itsesi kanssa kasvojesi varjelemiseksi: päätä, ettet koske päivän aikana kasvoihisi kertaakaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja