Jos sinulla on herkkä iho, älä riko näitä viittä sääntöä

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Katso myös: Kangasmaskit lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää ja heleyttää. Videolla toimittaja testasi kangasmaskeja ja selvitti mitä aineosia tuoteselosteesta kannattaa etsiä.

Herkkäihoisille sopivien tuotteiden löytäminen voi usein olla arpapeliä. Sen ei kuitenkaan tarvitse mennä niin.

Vaikka jokaisen iho toimii ja reagoi eri tavoin, on tiettyjä sääntöjä, jotka voivat auttaa reaktioherkän ihon kanssa. Well + Good listasi dermatologin avustuksella viisi yksinkertaista herkän ihon hoito-ohjenuoraa, joita seurata.

1. Vältä hajusteita

Herkkäihoisen on parasta välttää ihonhoitotuotteita, joissa on käytetty hajusteita. Mieto tuoksu voiteessa voi tuntua käytettäessä miellyttävämmältä, kuin oikeasti hajusteeton versio, mutta valitettavasti hajut voivat ärsyttää herkkää hipiää. Ei ole väliä, onko haju peräisin luonnosta vai onko se synteettisesti valmistettu. Hajusteet ihonhoidossa on yleinen ihon ärsytystä aiheuttava tekijä.

Ole tarkkana. Apteekin hyllyllä oleva voide ei ole automaattisesti hajusteeton.

2. Käytä kosteuttavaa puhdistustuotetta

Kun peset kasvosi käytä kosteuttavaa puhdistustuotetta. Sen sijaan jätä kaupan hyllylle tuotteet, jotka vaahtoavat pesussa tai kuorivat ihoa. Käytä puhdistusmaitoja, jotka eivät pestessä vaahtoudu. Tarkista löytyykö tuotteesta superkosteuttavaa hyaluronihappoa, mikäli ihosi kestää sitä. Tällöin ihosi jää pesunkin jälkeen puhdistetuksi, mutta myös kosteutetuksi. Nimestään huolimatta ihonhoidon ihmeaineeksi hyvästä syystä nimetty hyaluronihappo ei ole ihoa kuoriva happo.

3. Käytä rauhoittavaa kasvovoidetta

Käytä kosteusvoidetta, jossa on ihoa rauhoittavia ainesosia, kuten keramideja. Kun iho on kuiva ja kiristävä, moni saattaa kurottautua raskaamman voiteen perään, mutta on parempi suosia kevyempiä, ehkä jopa geelimäisiä voiteita. Rasvainen tökötti ei välttämättä imeydy iholla yhtä tehokkaasti kuin kevyt ja ilmava voide, jonka ainesosat ovat oikeasti kosteuttavia.

4. Vältä vahvoja hoitoja

Viimeinen asia, mitä herkkäihoisen kannattaa tehdä, on käyttää naamioita ja happoja, jotka ovat liian voimakkaita. Tällä hetkellä muodissa olevat kasvohapot ovat vahvoja ja voivat osaamattomissa käsissä tehdä enemmän hallaa kuin hyvää. Herkästi ärsyyntyvän ja reaktioherkän ihon on parempi välttää esimerkiksi retinolia ja AHA-happoja.

Mitä ovat AHA- ja BHA-hapot? 1:04

Katso myös: AHA- ja BHA-happoja käytetään kauneudenhoidossa, mutta mitä ne oikeastaan ovat? Videolta saat vastauksen!

Kyseiset aineet uudistavat ihoa ja poistavat kuolleita ihosoluja, ja ne voivat johtaa kirkkaampaan ja tasaisempaan hipiään. Myös herkkäihoinen voi haluta ihoa nuorentavia ja kirkastavia tuotteita, mutta turvallisinta on konsultoida ammattilaista ja kysyä ihotautilääkäriltä omalle iholle sopivia suosituksia.

5. Käytä mineraalista aurinkosuojaa

Kemialliset aurinkovoiteet voivat ärsyttää reaktioherkkää ihoa. Sen takia auringolta on parempi suojautua mineraalisuojan sisältävällä aurinkosuojalla. Etsi aurinkosuoja, joka sisältää sinkkioksidia, joka harvoin ärsyttää ihoa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähde: Well + Good

Lue myös:

    Uusimmat