- tankoparsaa - hunajameloni - raparperia - tofua - tyrnimarjoja - bataatti
Antti Vahteran ja Helena Lindgrenin menu:
Suklaamuffinit
100 g tummaa suklaata 100 g voita 80 g sokeria 2 kananmunaa 70 g vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta
Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut ja lisää siivilän läpi suklaavaahtoon. Lisää munat yksitellen massaan. Nostele massa timbaalivuokiin tai leivinpaperilla korotettuihin rengasmuotteihin. Paista 200 -asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Vaahdotettua mascarponea
(4 annosta)
250 g Mascarpone -juustoa 1 dl kermaa puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus ripaus sokeria
Sekoita kaikki vaahdotetun juuston ainekset tasaiseksi vaahdoksi vatkaimella.
Raparperi Kompotti ja tofujuustoa
3 pientä raparperia 1 dl sokeria 1 dl vettä
Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua lempeällä liedellä lähes soseeksi. Laita haaleaa kompottia lautaselle ja nosta sen päälle viipaloituja tofujuuston siivuja.