Helena Lindgrenin kassi:

- tankoparsaa - hunajameloni - raparperia - tofua - tyrnimarjoja - bataatti

Antti Vahteran ja Helena Lindgrenin menu:

Suklaamuffinit

100 g tummaa suklaata 100 g voita 80 g sokeria 2 kananmunaa 70 g vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut ja lisää siivilän läpi suklaavaahtoon. Lisää munat yksitellen massaan. Nostele massa timbaalivuokiin tai leivinpaperilla korotettuihin rengasmuotteihin. Paista 200 -asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Vaahdotettua mascarponea

(4 annosta)

250 g Mascarpone -juustoa 1 dl kermaa puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus ripaus sokeria

Sekoita kaikki vaahdotetun juuston ainekset tasaiseksi vaahdoksi vatkaimella.

Raparperi Kompotti ja tofujuustoa

3 pientä raparperia 1 dl sokeria 1 dl vettä

Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua lempeällä liedellä lähes soseeksi. Laita haaleaa kompottia lautaselle ja nosta sen päälle viipaloituja tofujuuston siivuja.

Parsa Polonaise

(4 annosta)

10 keitettyä vihreää parsaa 2 keitettyä kananmunaa 1 dl silputtua persiljaa 1 rkl voita

Lämmitä keitetyt parsat kevyesti suolatun veden ja voin seoksessa. Nosta parsat lautasille tai vadille ja ripottele pintaan eroteltu ja veitsellä silputtu kananmunankeltuainen ja -valkuainen. Lisää päälle voikastike ja persilja.

Voikastike

1 dl tyrnimehua tai kuivaa valkoviiniä 1 dl kuohukermaa 1 salottisipuli 50 g voita ripaus cayennepippuria valkopippuria myllystä

Keitä silputtu sipuli kattilassa tyrnimehussa tai valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja neste lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä hetki. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä voi hyvin sekoittaen. Siivilöi kastike.

Lue myös:

    Uusimmat