Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helena Lindgrenin kassi:

Julkaistu 03.05.2002 10:38

- tankoparsaa - hunajameloni - raparperia - tofua - tyrnimarjoja - bataatti

Antti Vahteran ja Helena Lindgrenin menu:

Suklaamuffinit

100 g tummaa suklaata 100 g voita 80 g sokeria 2 kananmunaa 70 g vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut ja lisää siivilän läpi suklaavaahtoon. Lisää munat yksitellen massaan. Nostele massa timbaalivuokiin tai leivinpaperilla korotettuihin rengasmuotteihin. Paista 200 -asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Vaahdotettua mascarponea

(4 annosta)

250 g Mascarpone -juustoa 1 dl kermaa puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus ripaus sokeria

Sekoita kaikki vaahdotetun juuston ainekset tasaiseksi vaahdoksi vatkaimella.

Raparperi Kompotti ja tofujuustoa

3 pientä raparperia 1 dl sokeria 1 dl vettä

Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua lempeällä liedellä lähes soseeksi. Laita haaleaa kompottia lautaselle ja nosta sen päälle viipaloituja tofujuuston siivuja.

Parsa Polonaise

(4 annosta)

10 keitettyä vihreää parsaa 2 keitettyä kananmunaa 1 dl silputtua persiljaa 1 rkl voita

Lämmitä keitetyt parsat kevyesti suolatun veden ja voin seoksessa. Nosta parsat lautasille tai vadille ja ripottele pintaan eroteltu ja veitsellä silputtu kananmunankeltuainen ja -valkuainen. Lisää päälle voikastike ja persilja.

Voikastike

1 dl tyrnimehua tai kuivaa valkoviiniä 1 dl kuohukermaa 1 salottisipuli 50 g voita ripaus cayennepippuria valkopippuria myllystä

Keitä silputtu sipuli kattilassa tyrnimehussa tai valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja neste lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä hetki. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä voi hyvin sekoittaen. Siivilöi kastike.

Lisää aiheesta:

Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa