Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helena Lindgrenin kassi:

Julkaistu 03.05.2002 10:38

- tankoparsaa - hunajameloni - raparperia - tofua - tyrnimarjoja - bataatti

Antti Vahteran ja Helena Lindgrenin menu:

Suklaamuffinit

100 g tummaa suklaata 100 g voita 80 g sokeria 2 kananmunaa 70 g vehnäjauhoja 0,5 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut ja lisää siivilän läpi suklaavaahtoon. Lisää munat yksitellen massaan. Nostele massa timbaalivuokiin tai leivinpaperilla korotettuihin rengasmuotteihin. Paista 200 -asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Vaahdotettua mascarponea

(4 annosta)

250 g Mascarpone -juustoa 1 dl kermaa puolikkaan tuoreen vaniljatangon sisus ripaus sokeria

Sekoita kaikki vaahdotetun juuston ainekset tasaiseksi vaahdoksi vatkaimella.

Raparperi Kompotti ja tofujuustoa

3 pientä raparperia 1 dl sokeria 1 dl vettä

Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Anna kiehua lempeällä liedellä lähes soseeksi. Laita haaleaa kompottia lautaselle ja nosta sen päälle viipaloituja tofujuuston siivuja.

Parsa Polonaise

(4 annosta)

10 keitettyä vihreää parsaa 2 keitettyä kananmunaa 1 dl silputtua persiljaa 1 rkl voita

Lämmitä keitetyt parsat kevyesti suolatun veden ja voin seoksessa. Nosta parsat lautasille tai vadille ja ripottele pintaan eroteltu ja veitsellä silputtu kananmunankeltuainen ja -valkuainen. Lisää päälle voikastike ja persilja.

Voikastike

1 dl tyrnimehua tai kuivaa valkoviiniä 1 dl kuohukermaa 1 salottisipuli 50 g voita ripaus cayennepippuria valkopippuria myllystä

Keitä silputtu sipuli kattilassa tyrnimehussa tai valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja neste lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä hetki. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä voi hyvin sekoittaen. Siivilöi kastike.

Lisää aiheesta:

Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"Yllättävä tutkimustulos vauva-arjestaKokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtuiPalkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 06:45
    Joulu

    Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"

  • Eilen18:57
    Vanhemmuus

    Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • Eilen14:20
    Liikunta

    Varusmiesten kunto on parantunut – näin se tapahtui