Mainos

Heinäluoma palkkaleikkauksista: Tyly ehdotus

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) tyrmää Suomen Yrittäjien ehdotuksen, jonka mukaan lomarahoista ja pekkaspäivistä pitäisi luopua.

– Jos asiaa katsoo palkansaajan kannalta niin kyllähän tuo aika tylyltä kuulostaa

Heinäluoman mielestä yritysten kilpailukyvyn kannalta tärkeintä olisi, että saataisiin työmarkkinaosapuolten kesken pidempi sopimus, kahdeksi kolmeksi vuodeksi. Se antaisi vakautta ja myös yrityksille näköalaa tulevaisuuteen, mutta myös kotitalouksille tiettyä varmuutta.

– Tuloratkaisu saattaisi olla parempi vaihtoehto yrittäjän kannallta kuin yksittäisten työehtojen heikentäminen. Kun on näköala tulevaisuuteen, siitä hyötyisivät kaikki.

Heinäluoman mukaan talous saadaan nousuun muutoinkin kuin rajuilla leikkauksilla.

– Luulen kyllä, ettei meidän nousua palvele se, jos kotimarkkinat hyytyisivät tämmöiseen epävarmuteen ja leikkauksiin. Meillä kotimarkkinat kuitenkin pyörii. Vienti on vetänyt heikosti sen takia, että Euroopassa menee huonosti. Siellä ei ole riittävästi kysyntää, ja siksi näissä olosuhteissa kotimaan markkinoilla on suuri merkitys Heinäluoma muistuttaa.

– Kilpailukykyäkin voidaan hoitaa maltilla ja suosittaisin tämmöistä maltillista tietä.

Heinäluoma ei ota kantaa siihen, mihin leikkaukset pitäisi kohdentaa jos niitä tehdään yritysten kannattavuuden tai Suomen kilpailukyvyn nimissä. Hänen mukaansa on viisainta jättää työehtojen sopimiseen; palkkoihin ja muihin ehtoihin liittyvät sopimiset työmarkkinaneuvottelijoille.

– Täytyy luottaa siihen, että meillä on työmarkkinaosapuolet Suomessa ja aika hyvä järjestäytyminen Suomessa sekä työntekijöiden että työnantajien tahoilla.Politiikan on parempi pysyä näistä palkka-asioista poissa.

Suomen Yrittäjät esittää rajuja keinoja Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Toimitusjohtaja Jussi Järventaus vaatii, että lomarahoista ja pekkaspäiväkorvauksista luopumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.