Heikki Hursti Metallican 25 000 euron lahjoituksesta: Kyllä siinä kyynel tuli silmään

Heikki Hursti arvioi, että Metallican tekemän lahjoituksen turvin kesän avustustoiminta sujuu suhteellisen hyvin.

Yhdysvaltalainen Metallica heitti perjantai-iltana toisen keikkansa Helsingissä loppuunmyydylle Hartwall Arenalle.

Ennen konserttia tapahtui kuitenkin jotain, mikä jää varmasti ainakin avustustyöstään tunnetun Heikki Hurstin mieleen. Hänet kutsuttiin takahuoneeseen, jossa bändi lahjoitti Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle 25 000 euroa.

– Asialla on valtava merkitys. Ensinnäkin jo se, että tuollainen megaporukka huomioi tällaisen suhteellisen pienen toimijan, Heikki Hursti kertoo MTV Uutisille.


"Kiiteltiin ja halailtiin"

Hurstin mukaan avustustyöstä aiheutuu kuukausittain suuret kulut. Menoja syntyy niin vuokrista, autoista, sähköstä kuin palkoistakin.

– Kuukaudessa rahaa menee paljon. Summa auttaa meitä ainakin muutaman kuukauden eteenpäin. Uskoisin, että tämä kesä menee suhteellisen hyvin.

Hursti ei osaa arvioida, miten toiminta olisi jatkunut ilman Metallican lahjoitusta.

– En tiedä, olisiko toiminta ollut vaakalaudalla ilman tätä. Rahasumma on kuitenkin niin, ettei sitä kannatta vähätellä. Kaikkein hienointa on heidän sydäntensä asenne työtämme kohtaan.

"Sympaattisia muusikoita"

Metallican jäseniä Hursti kehuu sympaattisiksi ihmisiksi.

– Meidät pyydettiin takahuoneeseen, jossa meillä oli yksityisvastaanotto Metallican kanssa. Siinä kiiteltiin, halailtiin ja vastailimme heidän kysymyksiinsä. Sympaattisia muusikoita.

Kaikkiaan tapaaminen bändin kanssa kesti 15 minuuttia. Hursti kertoi Metallican jäsenille avustustyöstään, ruokajonoista ja järjestämistään tapahtumista, kuten vähävaraisten itsenäisyyspäivästä.

– Sanoivat, että teemme todella arvokasta ja hienoa työtä. Antoivat hyvää palautetta. Kyllä siinä meikäläiselläkin vaan kyynel tuli silmään.

Itse konserttia Hursti ei jäänyt katsomaan.

– En valitettavasti jaksanut. Olin niin väsynyt päivällä tapahtuneen ruokajakelun jäljiltä.

Metallica tunnettu hyväntekeväisyydestään

Aivan tarkkaan Hursti ei tiedä, miksi juuri hänen avustusjärjestönsä valittiin kohteeksi. Hursti kertoo, että Metallicalla on sellainen tapa, että bändin tullessa uuteen maahan, he ottavat yhteyttä siellä oleviin järjestöihin ja katsovat, mihin antavat tukensa.

– Tällä tavoin he tekevät paljon hyväntekeväisyyttä joka maassa. Nyt ilmeisesti kokivat, että meidän yhdistys on sellainen, mitä haluavat olla tukemassa.

Hurstin mukaan Metallican organisaatiosta oltiin heihin yhteydessä noin kuukausi ennen Suomen-konsertteja.

– Ilmeisesti heille oli annettu lista eri järjestöistä, joista he valitsivat meidät.

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Lue myös:

    Uusimmat