Hävitä muovikampa tai solmi tiukka letti – näin taltutat sähköiset hiukset

Sähköiset hiukset eivät pelkästään näytä huonolta, vaan kasvoihin tarttuessaan ne kutittavat inhottavasti.

Pakkanen alkaa hiljalleen valua myös Suomen etelärannikolle ja Lapissa kirpeästä säästä on nautittu jo pitkään. Talvikelien mukana tosin tulee etenkin suomalaiselle ohuelle hiuslaadulle tuttu ongelma – sähköiset hiukset.

Kohti kattoa leijailevat haituvat ovat kaukana huolitellusta kampauksesta, mutta muutamalla niksillä saat kurittomat karvasi asettumaan aloilleen.

Vältä muovikamman käyttöä

Muovi ja staattinen sähkö ovat lyömätön pari. Metalli johtaa vähemmän sähköä kuin muovi, joten vaihda muovikammat metallisiin.

Levitä hiuksiin jätettävää hoitoainetta

Ohuen tukan ja hoitotuotteiden kanssa kannattaa olla varovainen, etteivät hiukset latistu entisestään. Pahimmilla pakkasilla kannattaa kuitenkin levittää joko kosteusvoidetta tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta vain latvoihin, jotta hiukset eivät nousisi kohti kattoa.

Käytä ionisoivaa hiustenkuivaajaa

Ionisoiva hiustenkuivaajan tarkoitus on poistaa hiuksista sähköisyyttä, mutta ionisoivalla kuivaajalla on paljon muitakin hyviä puolia. Sillä kuivatut hiukset ovat kiiltävämmät, eikä se vie hiuksesta sen luonnollista kosteutta.

Kampaa hiuslakkaa pituuksiin

Suihkuta kampaan hiuslakkaa ja käy tukka sen jälkeen huolellisesti läpi. Näin lakkaa tarttuu vain vähän, jotta hiukset pysyvät eloisina, mutta kuitenkin tarpeeksi, etteivät ne nouse kohti kattoa.

Hätätapauksessa käytä vettä

Kiireinen vessakäynti ennen tärkeää tapaamista saattaa paljastaa valtoimenaan leijuvat hiukset. Kastele kätesi ja käy hellästi hiuksesi läpi. Vesi taltuttaa sähköisyyden vähäksi aikaa.

Letitä

Itsepäisinkin tukka pysyy asioissa kunnollisella letillä. Letitetty tukka ei nouse pystyyn ja muutaman irtohiukset saa kuriin esimerkiksi pienellä suihkauksella hiuslakkaa. Lettipäisenä et myöskään kärsi pipon alla lässähtäneestä kampauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat