Hauskaa ja herkullista vappua!

ruokailevia ihmisiä
ruokailevia ihmisiäCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 30.04.2001 14:49

Sima, silli ja serpentiini - ainakin nämä iloisen vappujuhlan ainekset löytyvät useimpien suomalaisten eväskoreista perinteiselle vappupäivän piknikille lähdettäessä. Lisää vinkkejä ja ideoita vapun herkkukorin sisällöksi saatiin Makuja-sivujen kilpailusta, jossa viime viikolla kysyttiin parhaita vappueväitä. Kuten arvata saattaa, olivat suolaiset maustekalat vapun viettäjien ykkössuosituksia. Matjessilli, kananmuna, punasipuli tummalla leivällä kohottaa taatusti tunnelmaa vappupäivän brunssilla. Saman asian ajavat anjovisleivät. Patonki, salaatti ja juusto -yhdistelmä oli myös vakiintunut vapunviettäjien brunssitarjottavaksi.

Vappu tuntui olevan juuri se hetki keväästä jolloin myös grilli kunnostetaan kauden vaatimaan kuntoon. Erilaiset grillissä kypsennettävät vartaat esiintyivät kilpailuvastauksissa useampaankin otteeseen.

Makuja sivuilta löytyy runsaasti ohjeita vappujuhlaan. Kaikki alla olevat ruuat voi valmistaa jo ajoissa etukäteen, niin että vappujuhlaa voi viettää iloisesti ystävien kanssa seurustellen, eikä aikaa tuhraannu keittiössä seisoskeluun. Iloista vappua kaikille lukijoille!

skålskålCopyright Alma Media Oyj 2001

Kuohuva skål!

Oliivipyörykät

Paahtopaistisalaatti

Savuporosalaatti

Wrapit intialaisella broileritäytteellä Lohiwrapsit

Cheviche

Chilitomaattisilakat

Kalastajan paras pastasalaatti

Kesäkurpitsa-katkarapucouscous

Limemarinoitu graavilohi Peruna-tonnikala fetajuusto salaatti

Pulleat pikkupitsat

Sitruunainen juustotorttu

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle