Hauskaa ja herkullista vappua!

Sima, silli ja serpentiini - ainakin nämä iloisen vappujuhlan ainekset löytyvät useimpien suomalaisten eväskoreista perinteiselle vappupäivän piknikille lähdettäessä. Lisää vinkkejä ja ideoita vapun herkkukorin sisällöksi saatiin Makuja-sivujen kilpailusta, jossa viime viikolla kysyttiin parhaita vappueväitä. Kuten arvata saattaa, olivat suolaiset maustekalat vapun viettäjien ykkössuosituksia. Matjessilli, kananmuna, punasipuli tummalla leivällä kohottaa taatusti tunnelmaa vappupäivän brunssilla. Saman asian ajavat anjovisleivät. Patonki, salaatti ja juusto -yhdistelmä oli myös vakiintunut vapunviettäjien brunssitarjottavaksi.

Vappu tuntui olevan juuri se hetki keväästä jolloin myös grilli kunnostetaan kauden vaatimaan kuntoon. Erilaiset grillissä kypsennettävät vartaat esiintyivät kilpailuvastauksissa useampaankin otteeseen.

Makuja sivuilta löytyy runsaasti ohjeita vappujuhlaan. Kaikki alla olevat ruuat voi valmistaa jo ajoissa etukäteen, niin että vappujuhlaa voi viettää iloisesti ystävien kanssa seurustellen, eikä aikaa tuhraannu keittiössä seisoskeluun. Iloista vappua kaikille lukijoille!

Kuohuva skål!

Lue myös:

    Uusimmat