Harvinainen tunnepurkaus: Kim Jong-un kyynelehti ja pyysi anteeksi – "Kansamme on pistänyt minuun luottamuksensa"

2:42
Katso video: tältä Pohjois-Korean uudet ohjukset näyttävät.

Pohjois-Korean johtajalta Kim Jong-unilta nähtiin harvinainen anteeksipyyntö kyyneleiden kera, kertoo The Guardian.

Kim Jong-un puhui Pohjois-Korean lauantaisessa sotilasparaatissa, joka järjestettiin maata hallitsevan työväenpuolueen 75-vuotisjuhlan kunniaksi. Johtaja vuodatti kyyneleitä puhuessaan epäonnistumisestaan ohjata maata myrskyisten aikojen läpi, joita koronaviruksen puhkeaminen on aiheuttanut. Kim Jong-un otti silmälasit pois ja pyyhki kyyneleitä.

– Kansamme on pistänyt minuun luottamuksensa, joka on yhtä korkea kuin taivas ja yhtä syvä kuin meri, mutta minä en ole aina pystynyt vastaamaan siihen tyydyttävästi. Olen todella pahoillani siitä, Kim sanoi.

Tarjosi tukea

Asiantuntijoiden mukaan emotionaalinen puhe viittaa siihen, että Kim kokee koronaan ja ydinasepakotteisiin liittyvän painostuksen kasvavan. 

– On tärkeää tarkastella, miksi hän on vuodattanut kyyneleitä tällaisessa tilanteessa, Korean kansallisen yhdistämisen instituutin Pohjois-Korean divisioonan johtaja Hong Min kertoi Korea Times -lehdelle. 

Hong Minin mukaan rivien välistä voi lukea Kimin kokevan suurta painostusta johtajana.

Joukoista, ohjuksista, tankeista ja muista todisteista Pohjois-Korean kasvavasta sotilaallisesta voimasta huolimatta, Kim tarjosi tukea koronasta kärsiville ihmisille ympäri maailmaa. Hän ilmaisi myös toivonsa Etelä-Korean suhteiden paranemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja