Harry ja Meghan antoivat potkut työntekijöilleen Isossa-Britanniassa – kansan mielipide jakaantui: "Megxitin verilöyly"

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin päätös sulkea Buckinghamin palatsin toimistonsa on kirvoittanut mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat uuden elämänsä kynnyksellä ja asettumassa Kanadaan ilmoitettuaan, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista tehtävistään ja työskennellä jatkossa taloudellisesti itsenäisesti. Päätöksellä herttuapari tavoittelee oletetusti kaipaamaansa rauhallista elämää yhdessä vajaan vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa. 

Perjantaina 14. helmikuuta uutisoitiin, että Harry ja Meghan sulkevat toimistonsa Buckinghamin palatsissa ja näin ollen lopettavat viidentoista työntekijänsä työsuhteet. Daily Mailin lähteiden mukaan herttuapari kertoi päätöksestään työntekijöilleen kasvotusten sen jälkeen, kun he ilmoittivat suunnitelmistaan vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksista ja muuttaa Kanadaan. 

Jotkut henkilökunnan jäsenistä saattavat saada uuden aseman kuninkaallisen perheen palveluksessa, mutta suurimman osan työntekijöistä uskotaan jäävän ilman työtä. 

Lähteiden mukaan kuninkaallisen ydinperheen jäsenet kuten kuningatar Elisabetprinssi Charles ja prinssi William ovat tietoisia toimiston sulkemisesta sekä useiden työsuhteiden päättämisestä. 

– Huomioon ottaen heidän päätöksensä astua sivuun toimistoa Buckinghamin palatsissa ei enää tarvita. Yksityiskohtia hiotaan vielä ja työtä tehdään, jotta nämä ihmiset voidaan työllistää muutoin kuninkaallisen perheen palveluksessa, mutta valitettavasti irtisanomisia tulee olemaan, lähde kertoo. 

Palatsin sisältä kerrotaan, että vaikka päätös tuli järkytyksenä Harryn ja Meghanin työntekijöille, he kuitenkin ovat ymmärtäneet sen ja ovat yhä lojaaleja herttuaparille. 

Harryn ja Meghanin päätös on jakanut kansan mielipiteet kahtia. Jotkut ovat sitä mieltä, että pari polttaa sillat takanaan ja sekä Harry ja Meghan osoittavat olevansa tunteettomia antaessaan potkut useille ihmisille. Yksi päätöksen äänekkäistä kritisoijista on ollut juontaja Piers Morgan, joka on antanut varsin vahvaa kritiikkiä erityisesti Meghanille aiemminkin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Meghan osoittaa vanhoja temppujaan jälleen – hankkiutuu eroon niistä ihmisistä, joista ei ole hänelle enää hyötyä. Olen tavannut joitakin häikäilemättömiä toimijoitani elämäni aikana, mutta hän on aivan omaa luokkaansa, Morgan kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Megxitin verilöyly: se, että Meghan Markle ja prinssi Harry antavat potkut viidelletoista työntekijälleen Isossa-Britanniassa on varmin merkki siitä, etteivät he aio enää koskaan palata asumaan Isoon-Britanniaan – samalla kun järkyttyneet työntekijät kertovat tämän olevan erittäin vaikeaa aikaa hyvin uskolliselle tiimille. Surullista, mutta Harry ei ole enää johdossa, toinen Twitterin käyttäjä toteaa. 

Harry ja Meghan ovat saaneet osakseen myös useita puolustavia kommentteja sosiaalisessa mediassa. Useat kommentoijat ovat todenneet, ettei Buckinghamin palatsilssa sijaitsevalla toimistolla ole enää merkitystä, kun pari asuu ja elää Kanadassa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Olen samaa mieltä Meghanin päätöksen kanssa. Hän ja Harry eivät asu enää Isossa-Britanniassa joka tarkoittaa etteivät he tarvitse sinne sijoitettua tiimiä. Sitä paitsi, hän tekee veronmaksajillemme palveluksen sillä, ettei tuhlaa rahojamme, eräs käyttäjä muistuttaa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Meghan ja Harry päättävät sulkea toimistonsa jota he eivät enää tarvitse ja kumma kyllä lopettavat palkan maksamisen ihmisille, jotka olivat siellä joskus töissä. Epä-uutinen, toinen kommentoija toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja