Harri Jaskari tuomittiin sakkoihin uhkaamisesta

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari joutuu myös maksamaan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja entiselle naisystävälleen. Jaskari kiisti syytteen.

Kokoomuksen entinen puoluesihteeri, kansanedustaja Harri Jaskari on tuomittu sakkorangaistukseen laittomasta uhkauksesta. Jaskari uhkaili oikeuden päätöksen mukaan entistä naisystäväänsä veitsellä ja uhkasi tappaa hänet. Teko tapahtui Tampereella vuonna 2004.

Tampereen käräjäoikeus määräsi Harri Jaskarille rangaistukseksi 55 päiväsakkoa. Sakon kokonaismäärä on 2200 euroa. Entiselle naisystävälleen Jaskarin on maksettava korvauksia tuhat euroa. Lisäksi Jaskarin maksettavaksi tuli naisen oikeudenkäyntikuluja noin 3000 euroa.

Välikohtaus sattui Jaskarin kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa aamuyöllä 24. lokakuuta 2004. Jaskari, hänen silloinen naisystävänsä ja tämän ystävätär olivat olleet ensin ravintolassa Tampereen keskustassa. Ravintolassa Jaskari ja naisystävä olivat riitautuneet ja Jaskari oli lähtenyt kotiin ennen naisia.

Naisten mukaan Jaskari oli ollut kiihtynyt ja mustasukkainen heidän palattuaan asunnolle aamuyöllä pari tuntia talon isäntää myöhemmin. Jaskari oli nimitellyt naisystäväänsä, uhkaillut häntä asunnon alakerrassa keittiöveitsellä ja uhannut tappaa. Naisystävä oli pelännyt henkensä puolesta ja paennut WC-tiloihin.

Jaskarin mukaan mitään veitsellä uhkailua ei tapahtunut. Oikeuden istunnossa hän kertoi olleensa koko ajan talon yläkerrassa sijaitsevassa makuuhuoneessa.

Käräjäoikeus piti entisen naisystävän ja hänen ystävättärensä kertomuksia uskottavina. Todistajana kuultu ystävätär oli kertonut tapahtumista samoin jo esitutkinnassa. Ystävätär oli seurannut tapahtumia asunnon sisäportailta pariskunnan huomaamatta.

Vaikka Jaskarin ja naisten kertomukset erosivat, oikeudenkäynnissä ei käräjäoikeuden mukaan jäänyt järkevää epäilystä Jaskarin syyllisyydestä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat