Mainos

Harjoituskranaatti räjähti varusmiehen kädessä Säkylässä

Varusmies on loukkaantunut lievästi harjoituskranaatin räjähdettyä hänen kädessään Säkylässä. Alokas sai haavan otsaansa ja kranaatin täytteenä ollutta jauhetta silmiinsä.

Ensiavun jälkeen alokas vietiin Satakunnan keskussairaalaan puhdistuttamaan silmät. Porin prikaatin tiedottajan yliluutnantti Matti Vihurilan mukaan harjoituskranaatin sisältämä jauhe ei ole silmille vaarallista.

Alokas oli kiinnittänyt kranaatin runkoon kahvasytyttimen. Työn tarkastanut upseerikokelas totesi, ettei sytytin ollut kiertynyt loppuun asti ja käski alokasta viimeistelemään työn. Kun alokas näytti kranaattia uudelleen, sytyttimen sokka irtosi ja kranaatti räjähti.

Upseerikokelas ei saanut vammoja. Molemmilla oli määräysten mukaisesti kypärä päässään. Alokkaalla oli lisäksi kuulosuojaimet.

Jauheella täytetyn harjoituskranaatin kuori on muovia. Runko-osa ei sisällä räjähdysainetta, joten kranaatti ei sirpaloidu räjähtäessään. Käytössä oli metallinen kahvasytytin, jonka alumiinikuorisessa räjäyttimessä on yksi gramma räjähdysainetta.

Porin prikaati on käynnistänyt onnettomuudesta esitutkinnan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.