Mainos

Turisti menetti molemmat jalkansa Australiassa, joutuu jäämään maahan ainakin vuodeksi – perhe syyttää hämähäkkiä

Filippiiniläisen turistin Terry Parejan loma Australiassa koki karmaisevan käänteen, kun miehen molemmat jalat jouduttiin amputoimaan yllättäen.

Terry Parejan perhe on kertonut australialaiselle 9News-kanavalle, että vaarallisen hämähäkin purema olisi saattanut aiheuttaa jalassa kuolion, joka lopulta johti amputointiin.

Kyseinen laji, englanninkieliseltä nimeltään white-tailed spider, on yleinen Australian etelä- ja itäosissa.

Laji kuuluu Australian alkuperäislajeihin, ja australialaislähteiden mukaan lajin osallisuudesta diagnosoituihin vakaviin ihovaurioihin on kiistelty. Latinankieliseltä nimeltään laji tunnetaan Lampona cylindricatana. 

Esimerkiksi vuonna 2003 Medical Journal of Australia -julkaisussa julkaistussa tutkimuksessa on selvitetty, voisivatko hämähäkkilajin puremat aiheuttaa kuolioita. Siitä ei kuitenkaan löydetty todisteita.

Hämähäkki oli eri lähteiden mukaan purrut miestä maaliskuussa. Mies oli lomaillut perheensä kanssa Victorian osavaltiossa, joka sijaitsee Australian lounaisosassa.

Asiantuntijoiden mukaan on epätodennäköisenä, että kuolio olisi johtunut hämähäkin puremasta.

Suoraan leikkaussaliin

Terry Pareja joutui 9News-kanavan mukaan odottamaan päiviä apua vaivansa kanssa, sillä lääkärinvastaanotot eivät olleet auki viikonloppuna, kun ensimmäiset oireet jalassa ilmenivät.

– Lauantaina hänen oikea jalkansa alkoi sulaa ja sunnuntaihin mennessä se oli muuttunut mustaksi. Maanantaina jalka jouduttiin amputoimaan, Terry Parejan lanko Ray Ogleby kertaa tapahtumia australialaiskanavalle.

Kun mies viimein pääsi lääkärin vastaanotolle, hän joutui siltä istumalta leikkaussaliin, jossa hänen oikea jalkansa amputoitiin. Jalassa jyllännyt lihansyöjäbakteeri oli aiheuttanut, että mitään muuta ei ollut tehtävissä jalan pelastamiseksi. 

Bakteeri oli ehtinyt levitä myös miehen vasempaan jalkaan, joka jouduttiin niin ikään amputoimaan lentokuljetuksen jälkeen sairaalassa Melbournessa.

Seuraavat 12–18 kuukautta miehen on vietettävä sairaalahoidossa Australiassa. Australialaiskanavan mukaan hänen tilansa on vakaa, mutta kriittinen.

Lähde: 9News


Artikkelia selvennetty 6.4. klo 7.54: Asiantuntijoiden mukaan on epätodennäköistä, että kuolio olisi johtunut hämähäkin puremasta, vaikka yhteyttä hämähäkkilajin puremien ja kuolioiden välillä on tutkittu.

Otsikkoa muutettu ja juttua selvennetty 6.4. kello 8.18: Hämähäkin roolia otsikossa päivitetty, samoin tietoja toisen jalan amputoinnista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.