Haluatko laihtua ja nukkua paremmin? Luovu sokerista näillä vinkeillä!

Sokeri tutkitusti addiktoi, lihottaa ja vaikuttaa jopa mielialaasi aina unenlaatua myöten. Kokeile sokeritonta elämää, mutta tee se itsellesi mahdollisimman helpoksi näiden vinkkien avulla. 

Sokerista luopuminen on yksi tärkeimpiä yksittäisiä terveystekoja, joita voit tehdä. Kokeile näitä vinkkejä ja taltuta mielihalut!

1. Valitse juuri sinulle sopiva metodi

Ihmiset, joiden on vaikea lopettaa herkkujen syöntiä, kun he ovat sen kerran aloittaneet, usein hyötyvät täyslakosta parhaiten. Kun kieltäydyt tiukasti, lipsuminen on vaikeampaa, sillä kieltäytyminen kesken herkuttelun ei selvästikään ole juttusi. 

Metodi kannattaakin valita juuri itselle sopivaksi: jos pystyt normaalistikin pitämään herkuttelun vain yhdessä kakkupalassa tai suklaapatukassa, vähennä sokerin määrää hiljalleen. 

2. Älä unohda piilosokereita!

Herkkulakko ei tuota tuloksia, koska et todellisuudessa pitäydy erossa sokerista. Sitä on nimittäin myös jogurteissa, valmismarinadeissa ja jopa ruisleivässä!

Jos aloitat sokerittoman elämän, tiedosta myös piilosokereita sisältävät tuotteet. Opettele lukemaan tuoteselosteita tai käytä helpointa kikkaa kaikista: osta vain ruokaa, jossa ei ole tuoteselosteita. 

3. Syö tarpeeksi

Jotta pystyt vastustamaan herkkuja, sinun on syötävä tarpeeksi tavallista, ravitsevaa ruokaa. Älä siis yritä laihduttaa yhtäaikaisesti sokerilakon kanssa, sillä nälkä saa sinut himoitsemaan entistä enemmän kakkuja ja muita herkkuja. 

4. Älä luovu hedelmistä

Monet lopettavat myös hedelmien syönnin sokerilakon aikana, mutta amerikkalaisen ravitsemusterapeutin mukaan se ei ole tarpeellista. 

Todellisuudessa hedelmät voivat olla juuri oikea ase makeannälän taltuttamiseen. 

– Omia suosikkejani ovat jäiset hedelmät pienellä määrällä kermaa tai kookosmaitoa, lisäksi banaanit ovat loistava mukana kannettava välipala. Voit nauttia kolme hedelmää päivässä, mutta vältä kuivahedelmiä, sillä niitä on helppo syödä liikaa ja ne voivat sisältää yhtä paljon sokeria kuin karkit, asiantuntija Laura Shoenfeld sanoo Fox News -sivuston haastattelussa. 

5. Älä käytä keinotekoisia makeutusaineita

Älä myöskään käytä keinotekoisia makeutusaineita sokerin korvikkeena. Ne nimittäin turruttavat makuaistiasi ja pitävät sinut tiukasti sokerikoukussa. 

Jos juot kahvisi sokerin kera, kokeile ripausta kanelia korvikkeeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat