Halpa fino

Dry Sack Fino63 mk

Kuiva fino sherry on samppanjan jälkeen maailman tyylikkäin aperitiivi. Suomalainen suu vierastaa usein samppanjan kuivaa hapokkuutta. Fino taas saattaa tuntua kummalliselta kivennäismäisen makunsa takia. Mutta se toimii: herättää takuuvarmasti näläntunteen.

Jos kuiva sherry on lempijuoma, nyt sitä saa aiempaa edullisemmin. Dry Sack Fino on väriltään hyvin vaalea. Tuoksussa on mineraaleja sekä hiivamaisia ja fossiilimaisia elementtejä. Jos jokin viini tuoksuu luulta, niin tämä.

Tunnetuimmat finot, Tio Pepe, La Ina ja Emilio Lustaun viinit, ovat intensiivisempiä, mutta myös maksavat enemmän. Dry Sack Fino ei tarjoa kaikkein napakimpia makuja, joten pullo on syytä käyttää mahdollisimman pian. Sherry on viinilaaduista herkin pilaantumaan. Pullosta pitäisi oikeastaan löytyä tuoretuotteiden tapaan parasta ennen -päiväys.

Fino sopii erinomaisesti espanjalaiselle tapas-tarjoilulle, jonka alkuun pääsee friteeratuilla mustekalarenkailla sitruunan kera ja espanjalaisella munakkaalla. Oliivit, chorizo-makkara ja tuore patonki tekevät jo kunnon aterian.

(Teksti: Pekka Suorsa)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja