Halonen: Suomalaisissa edelleen Venäjän pelko

Presidentti Tarja Halonen myöntää, että suomalaisiin on juurtunut Venäjän pelko, jonka kanssa on kuitenkin tultava toimeen.

Presidentti Tarja Halonen myöntää Iltalehden 25-vuotisjuhlanumeron haastattelussa, että useimpien suomalaisten kollektiivimuistissa häilyy Venäjän pelko, koska "sodat ja hallat ovat tulleet idästä". Halosen mukaan sen kanssa pitää elää kuitenkin järkevästi.

Presidentti muistuttaa, ettei naapurinamme ole enää Neuvostoliitto tai sitä edeltänyt Tsaarin Venäjä. Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta.

Suomen kannalta on Halosen mielestä tärkeää, kuinka Venäjän oma poliittinen johto ja hallinto pystyvät pitämään kehitystavoitteensa toiminnassa. Siihen tarvitaan Halosen mielestä myös ulkopuolista tukea.

- Minun mielestäni presidentti Vladimir Putinin hallinto Venäjällä on paljon parempi kuin mitä me joskus 15 vuotta sitten skenaarioissa epäilimme, että Venäjälle voisi tulla, Halonen huomauttaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat