Mainos

Halonen luopuisi miinoista

Halonen vaatii päätöstä asiassa jo ensi syksyn puolustuspoliittisessa selonteossa. Ensi viikolla alkavalta Irak-oikeudenkäynniltä presidentti odottaa ilmaa puhdistavaa pelisääntökeskustelua.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen vaatii Suomea luopumaan jalkaväkimiinoista. Presidentti otti tiukan kannan tänään politiikan toimittajien lounalla. Presidentin mielestä jalkaväkimiinat ovat murentaneet Suomen uskottavuutta ulkomailla.

Halonen vaatii asiassa päätöstä jo ensi syksyn puolustuspoliittisessa selonteossa.

Ensi viikolla alkavalta Irak-oikeudenkäynniltä presidentti odottaa ilmaa puhdistavaa pelisääntökeskustelua. Halonen sanoo olevansa vapaampi ottamaan kantaa vasta päätöksen jälkeen.

Jatkoaikeistaan presidentti aikoo kertoa aikaisintaan ensi syksynä. Halonen sanoo ilmoittavansa hyvissä ajoin, aikooko pyrkiä toiselle presidenttikaudelle, mutta nyt puolueiden asialistalla ovat ensin euro- ja kunnallisvaalit.

Halonen sai rintakuvan

Presidentti Tarja Halosen rintakuva on paljastettu presidentinlinnassa. Kuvanveistäjä Taisto Raudan tekemä pronssinen, voimakkaasti patinoitu rintakuva on samaan aikaan sekä näköistyö että moderni teos.

Presidentin ilme kieli pienoisesta yllätyksestä, kun rintakuvan peittänyt vaate poistettiin. Halonen kertoi myöhemmin hämmästyneensä teokseen tullutta ilmavuutta ja keveyttä, sillä luonnosvaiheessa teos oli hänen silmiinsä ollut varsin tiukan näköinen.

Presidentinkanslia kertoi tänään, että Halosen terveydentila on hyvä. Lausunto perustuu viime vuoden lopussa ja tämän vuoden helmikuussa tehtyjen tutkimusten tuloksiin.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.