Mainos

Halloween-tähti avautuu huumeongelmistaan: ”Käytin kokaiinia isäni kanssa”

1970-luvulla kuuluisuuteen Halloween-elokuvasta ponnahtanut Jamie Lee Curtis kertoo avoimesti huumeiden käytöstään.

Kauhumestari John Carpenterin ohjaama Halloween-elokuva (1978) muistetaan Michael Myers -hirviöhahmosta, joka tunteettomasti murhaa teinejä kotikaupungissaan Haddonfieldissä Yhdysvalloissa.

Yhtä ikimuistoisen roolin elokuvassa tekee myös sittemmin kauhukuningattareksikin tituleerattu Jamie Lee Curtis, joka esittää sisukasta Laurie Strodea. Näyttelijälegenda Tony Curtisin tytär on toistanut roolinsa myös useassa Halloweenin jatko-osassa. Variety-lehden haastattelussa Jamie Lee Curtis avautuu alkoholi- ja huumeongelmistaan.

– En koskaan käyttänyt huumeita työskennellessäni. Käytin niitä vasta myöhään iltapäivällä tai alkuillasta. Opiaatti tuntui siltä, kuin olisin mennyt lämpimään kylpyyn. Se oli tunne, jota havittelin kauan.

Jamie Leen pikkuveli Nicholas kuoli vain 23-vuotiaana vuonna 1994 heroiinin yliannostukseen. Samaan aikaan isä Tony taisteli huume- ja alkoholiriippuvuuden kanssa.

– Käytin huumeita isäni kanssa, mutta vain kerran. Myöhemmin isäni pääsi hetkeksi aikaa irti riippuvuudesta ja kävi vieroituksessa aktiivisesti.

Jamie Lee oli riippuvainen kipulääkkeistä kymmen vuoden ajan, mutta edes hänen aviomiehensä elokuvaohjaaja ja näyttelijä Christopher Guest (Hei me rokataan!) ei tiennyt siitä. Jamie Leen ystävä näki hänen nauttineen kipulääkkeitä viinin kanssa, jolloin ystävä riensi apuun. Näyttelijätähti on nyt ollut 20 vuotta kuivilla särkylääkkeistä, huumeista ja alkoholista. Hän käy myös säännöllisesti vertaistukitapaamisissa.

– Kuiville pääseminen on suurin yksittäinen saavutukseni, Jamie Lee Curtis kertoi People-lehdelle viime vuonna.

Jamie Lee Curtis palaa jälleen Laurie Stroden rooliin seuraavassa Halloween-elokuvassa, jonka on määrä valmistua ensi vuonna.

Lähde: Variety

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja