Hallitus sallii hypermarketostokset mutta kieltää Stockmannin "eri kerroksissa" käynnin – toimitusjohtaja "ei kerta kaikkiaan ymmärrä"

Stockmann-esimerkki avaa kansalle, miten liikkumisrajoitusten aikaan saa toimia ja miten ei 7:20
Katso video: Näin hallitus kertoi Stockmannilla asioimisesta liikkumisrajoitusten aikana

Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kysyy, missä on hallituksen oikeudentaju. Stockmann aikoo selvittää kilpailulainsäädäntöä.

Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen kuunteli pöyristyneenä hallituksen tiedotustilaisuutta uusista liikkumisrajoituksista. Siellä esitettiin kysymys siitä, saako käydä Stockmannilla ostamassa koriste-esineitä.

– Kuuntelen hallituksen tiedotustilaisuutta, jossa tämä valtiosihteeri Lankinen sanoo suoraan, että ’Stockmannin kerroksissa ei saisi asioida, se ei ole välttämätöntä’. Mutta miten se on sallittua hypermarketeissa? Latvanen kysyy.

Alivaltiosihteeri Timo Lankinen Valtioneuvoston kansliasta sanoi tiedotustilaisuudessa, että olennaista on, missä tarkoituksessa matka tehdään.

– Ei ole välttämätöntä mennä hankkimaan näitä koristetarvikkeita, mutta ymmärretään, että jos on tehnyt matkan hankkimaan elintarvikkeita tai ruuan ja samalla ottaa mukaansa koriste-esineitä, se on tietysti täysin mahdollista. Mutta jos lähdetään nimenomaan hakemaan jotakin vaikka Stockan eri kerroksista, se ei ole sallittu, Lankinen muotoili.

Automarkettiin saa mennä?

Latvanen ei ymmärrä.

– Miten tämä on mahdollista kilpailuoikeuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta? hän kysyy.

Hänen mielestään kyse on kilpailun rajoittamisesta ja vääristämisestä.

– Jos menen automarkettiin, saan ostaa polkupyörän automarketista, mutta en saa tulla ostamaan sitä Stockmannilta?

Stockmann selvittää kilpailulainsäädäntöä

Latvanen sanoo, että Stockmann yrittää nyt selvittää, mitä kilpailulainsäädäntö sanoo tilanteesta.

– Tämä menee perustuslakivaliokuntaan ja toivon, että siellä lainoppineet katsovat, miten kilpailulakia noudatetaan tässä tilanteessa.

Hän ei vielä osaa sanoa, pysyvätkö Stockmannin ovet auki.

– Meillä on tehty kaikki asiakkaiden turvallisen asioinnin ja henkilöstön turvallisen työskentelyn eteen. En ymmärrä, en kerta kaikkiaan ymmärrä, miten tässä kohdistetaan samalla lailla toimivia yksiköitä erilaisin käytännöin. Missä on oikeudentaju tässä? Latvanen ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat