Hallitus kasasi kehysriihessään historiallisen suuren lisätalousarvion, mutta pettyneitä oli silti monia: "Lopputulos oli liian laiha"

Hallitus kasaa parhaillaan kehysriihessään historiallisen suurta lisätalousarviota 3:42
Hallitus kasasi kehysriihessään historiallisen suurta lisätalousarviota.

Hallituksen toinen, koronakriisin hoitoon tähtäävä lisätalousarvio on suuruudeltaan 4,1 miljardia euroa. Hallituspuolueiden puheenjohtajat kertoivat talouden suuntaviivoista ja lisätalousarvion sisällöstä tiedotustilaisuudessa kaksipäiväisen kehysriihen jälkeen. Kaikki eivät kuitenkaan ole lopputulokseen täysin tyytyväisiä. 

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toivoo hallitukselta lisää suoraa tukea yrityksille sekä nopeutta tuen jakamiseen yrityksille.

–  On rakennettu nopeasti jakoputkia, mutta ne toimivat hitaasti, vaikka yrittäjät ja viranomaiset tekevät parhaansa hiki hatussa, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Suomen Yrittäjät on arvioinut, että yritykset tarvitsevat noin viiden miljardin euroa tuen koronakriisin aikana. Etujärjestön mukaan tästä tuesta puuttuu vielä kolmisen miljardia euroa.

Pentikäinen kiittelee hallitusta maaseutuyritysten tukemisesta, Business Finlandin kautta jaettavista kehityslainoista ja pääomasijoituksista Teollisuussijoituksen kautta.

Myös Keskuskauppakamari toivoo enemmän toimia

Keskuskauppakamari on tyytyväinen hallituksen lisäpanostuksista yritystukiin, mutta olisi kaivannut tukitoimien listalle myös ajamaansa toivetta yritysten sairaus- ja työttömyysvakuutusmaksujen väliaikaisesta siirtämisestä valtiolle.

–  Kyllä nämä päätökset olivat edelleen eteenpäin menoa työpaikkojen ja yritysten kantamiseksi koronakuilun yli, mutta valitettavasti lopputulos oli liian laiha, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Keskuskauppakamarin mukaan nyt on haasteena saada myönnetyt tukieurot liikkeelle. Sen mukaan esimerkiksi Business Finlandissa hakemukset jonottavat tällä hetkellä monta viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat