Halla-aho vaatii tulevalla hallituskaudella ankaraa menokuria: "Veronmaksajan ei kuulu rahoittaa kankkulankaivoja"

Halla-aho vaatii tulevalla hallituskaudella ankaraa menokuria 15:38
Katso Jussi Halla-ahon puhe sanasta sanaan tästä.

Perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan kaikki turhat julkiset menot on leikattava pois, jotta veroja voidaan alentaa.

Halla-aho vaatii tulevalla hallituskaudella ankaraa menokuria julkisen talouden sopeuttamiseksi. Halla-aho sanoi vappupuheessaan, että julkisesta taloudesta on leikattava pois kaikki turhat menokohteet.

– Veronmaksajan ei kuulu rahoittaa kansalaisjärjestöjä, haitallista maahanmuuttoa, kehitysapua, nykyisenkokoista turvonnutta Yleisradiota tai muita kankkulankaivoja, Halla-aho sanoi Suomen Pankin edessä pitämässään puheessa.

Kevennysvaraa verotukseen

Halla-ahon mukaan ihmisiltä löytyy kyllä ymmärrystä kipeille menoleikkauksille, jos turhia menokohteita poistetaan. Samalla syntyy myös kevennysvaraa sekä yritysten että palkansaajien verotukseen, hän sanoi.

Sosiaaliturvaa ja työttömyysturvaa on Halla-ahon mukaan syytä sopeuttaa, jotta työkykyisillä olisi kannustin hakeutua töihin ja Suomi olisi vähemmän houkutteleva "sosiaaliturvaturisteille".

Alkavista hallitusneuvotteluista Halla-aho totesi, että hallitusohjelmasta ei tule maahanmuuton osalta täysin sellaista, jonka perussuomalaiset haluaisivat, koska puolue ei "ainakaan vielä" voi muodostaa hallitusta yksin. Puolue on siten valmis tekemään kompromisseja, mutta ei halua hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.

– Joustavuudellamme on kuitenkin rajansa. Toivomme, että tämä tiedostetaan myös mahdollisten hallituskumppaneidemme keskuudessa.

Hallitusneuvottelujen onnistumista liian aikaista arvioida

Hallitusneuvottelujen onnistumista on Halla-ahon mukaan vielä liian aikaista veikkailla, mutta hän sanoi uskovansa, että mahdollisesti syntyvää hallitusta arvioidaan sen tekojen perusteella.

– Suomi toivottavasti ja uskoakseni ottaa nyt askeleen takaisin kohti normaalia, länsimaista demokratiaa ja askeleen poispäin pohjoiskorealaisesta poliittisesta kulttuurista, jossa hallitsijat nostetaan elämää suuremmiksi ja arvostelun tuolla puolen oleviksi kulttihahmoiksi, Halla-aho julisti.

Lue myös:

    Uusimmat