Helsingin Kokoomukseen liittyvällä tilillä haukutaan Arhinmäkeä ”desantiksi” ja rinnastetaan vasemmistoliitto natsijärjestöön

Kokoomuksen Helsingin paikallisosaston nimissä ylläpidetyltä Twitter-tililtä julkaistiin eilen lauantaina twiittejä, jotka ovat herättäneet kiivasta keskustelua.

Bamlaamo-nimisellä tilillä rinnastetaan vasemmistoliitto natsijärjestöihin.

– Poliisihallitus voisi alkaa tutkia vasemmisto kieltämiskannetta. Järjestö lienee samalla tavalla perustuslain vastainen kuin natsijärjestötkin? twiitissä kirjoitetaan.

Hieman aiemmin julkaistussa twiitissä haukutaan kovin sanankääntein Helsingin apulaispormestaria Paavo Arhinmäkeä (vas.). Twiitissä muun muassa vihjaillaan Arhinmäen olevan niin sanottua viidettä kolonnaa, jolla viitataan omaa maataan vastaan toimiviin ihmisiin. Lisäksi Arhinmäkeä nimitetään ”desantiksi”. Desantilla tarkoitetaan yleensä Neuvostoliiton sodan aikana Suomeen lähettämiä vakoojia ja tuhotöiden tekijöitä.

Helsingin Kansallisseura ry kokoomuksen suurin ja vanhin paikallisyhdistys

Bamlaamo-niminen tili luonnehtii itseään ”politiikan keskusteluareenana, jossa arvostetaan näkökulmia ja suoraa puhetta.” Fasilitoijaksi nimetään Helsingin Kansallisseura. Helsingin Kansallisseura ry taas on Helsingin suurin ja vanhin kokoomuksen paikallisyhdistys.

Yhdistys on perustettu on vuonna 1919 ja sillä on noin 250 jäsentä. Bamlaamo-tili kertoo kuvauksessaan noudattavansa journalistin ohjeita.

Helsingin kansallisseuran puheenjohtajana toimii kokoomuksen kansanedustajan Atte Kalevan avustaja Kati Martinson.

MTV Uutiset ei tavoittanut Martinsonia kommentoimaan asiaa.

Halla-aho kritisoi Arhinmäen kirjoitusta

Bamlaamon julkaisemaan twiittiin on linkattu Iltalehden juttu, jossa kerrotaan Arhinmäen kutsuneen ihmisiä marssimaan vappuna ”sysimustaa” oikeistohallitusta vastaan.

Arhinmäen ympärillä vellova kohu alkoi tämän Facebook-kirjoituksesta.

– Nyt kaikkien on syytä lähteä marssimaan punalippujen kanssa sysimustaa oikeistohallitusta vastaan, Arhinmäki kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja Jussi Halla-Aho kuvaili Arhinmäen kehotusta kapinaan kiihottamisena.

– Toivottavasti poliisi on tarkkana vapun aikaan, kun vasemmiston voimahahmo ja apulaispormestari kehottaa kannattajiaan "vastarintaan kaduilla", Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat