Hain purema alppihiihtäjä keräsi huomion nakuprotestillaan Pekingin kisoissa – laski koko matkan puolialastomana

0:24
Katso videolta kuvaa Bourdenx'n protestista.

Ranskan alppihiihtäjä Manoel Bourdenx päätti Pekingin paralympialaiset protestiin laskemalla viimeisen laskunsa puolialastomalla ja levittämällä lumelle lakanan, jossa oli tärkeä viesti urheiluväelle.

Pekingin paralympialaiset tulivat päätökseen sunnuntain vastaisena yönä. Miesten pujottelun voitti 21-vuotias ranskalainen Arthur Bauchet. Suuremman huomion keräsi kuitenkin Bauchet'n maanmies Bourdenx.

34-vuotias Bourdenx päätti laskea alas alushousuissaan ja numeroliivissä. Hänellä oli mukanaan banderolli, jonka levitti lumelle ja poseerasi sen vieressä. Teksti oli L'Equipen mukaan protesti olympialaisten ja paralympialaisten epätasa-arvolle.

– Kaikki ihmiset voivat unelmoida olympiaurheilijaksi tulemisesta. Olemmeko vähempiarvoisia? luki lakanassa.

Bourdenx oli kilpailemassa ensimmäistä kertaa paralympialaisissa. Hän sijoittui pujottelussa sijalle 20. Ranskalaisurheilija menetti toisen jalkansa ollessaan surffaamassa Havaijilla vuonna 2017. Bourdenx joutui tiikerihain puremaksi.

– Istuin laudalla ja odotin aaltoa, kun hai puraisi jalkaani. Taistelin sitä vastaan 12 sekunnin ajan ennen kuin se päästi irti. Sen jälkeen kauhoin itseni rantaan aallon avulla. Matkalla halusin nousta laudalle, jotta hai ei purisi uudestaan, mutta kun katsoin alas jalkaani näin, että sitä ei ollut paljoakaan jäljellä, Bourdenx kertoi aiemmin paralympialaisten kisasivustolla.

– Oli vain hiekkaa ja luurankoa. Kului yli tunti, että ymmärsin, ettei kyseessä ollut painajainen vaan niin oli oikeasti tapahtunut, Bourdenx jatkoi. 

Katso pääkuvan videolta kuvaa Bourdenx'n protestista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja