Hahmotatko, mitä kuvassa oikeasti on? Optinen illuusio saa söpöliinin näyttämään hirviövuohelta: ”Tappakaa se”

Brainstorm vai green needle? Testasimme somen hittivideon 0:37
Testasimme somen hittivideon, jonka väitetään toistavan sanoja "brainstorm" tai "green needle" riippuen siitä, kumpaa kuulija ajattelee.

Tämän optisen illuusion kanssa joutuu pähkäilemään hetken.

Optiset harhat, eli näköaistia harhaan johtavat illuusiot, ovat omiaan villiinnyttämään nettikansaa. Suuren suosion ovat saavuttaneet muun muassa nämä viraalikuvat ”langanlaihasta” pikkutytöstä tai varikseksi luullusta kissasta.

Nyt jättisuosion saavuttaneiden harhojen sarjaan on noussut kuva jostain elävästä, joka nopealla vilkaisulla näyttää koiran ja paholaisvuohen risteytykseltä. Vai miksi itse luonnehtisit alla olevaa oliota?

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Kuvan jakanut Twitter-käyttäjä @dacingfool75 myöntää itsekin, että joutui pähkäilemään kuvan kanssa muutaman minuutin ennen sen jujun tajuamista. Näetkö sinä, mitä kuvassa todella on?

Tavallinen sekarotuinen koira

Todellisuudessa kuvassa ei ole omituinen useamman lajin mutantti vaan tavallinen sekarotuinen koira. Koira katsoo poispäin kamerasta. Eläimen korva on taittunut, mikä saa sen näyttämään oudolta kärsän tapaiselta asialta.

Kun kuvan kääntää ylösalaisin, on koira helpompi hahmottaa siitä.

"Ajattelin ensin, että tappakaa se"

Twiitti on tätä kirjoittaessa kerännyt 43 700 tykkäystä ja 13 800 uudelleentwiittausta. Moni myöntää, että joutui pähkäilemään kuvaa kotvan verran ennen kuin tajusi sen jujun – osa ei kykene näkemään kuvassa koiraa millään.

– Voi luoja… Ajattelin ensin, että tappakaa se, sitten… voi mikä söpöliini, eräs kommentoija kirjoittaa.

– En näe, mitä muut näkevät. Se on varmasti jonkinlainen vuohihirviö, toinen toteaa.

Niille, jotka eivät yrityksistä huolimatta näe kuvassa koiraa, tämä twiitti selkeyttää asiaa:

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Entä muistatko vielä päänvaivaa aiheuttaneet optiset illuusiot kahden värisenä ilmenevästä mekosta ja hämmentävästä käsikikasta?

Lähteet: @dacingfool75/Twitter, IFL Science

Lue myös:

    Uusimmat