Lintu vai jotain muuta – valehtelevatko sinunkin silmäsi, kun katsot tätä kuvaa?

Somehitiksi muodostunutta kuvaa joutuu katsomaan parikin kertaa ennen kuin hahmottaa, mistä todella on kyse. 

"Tämä kuva variksesta on mielenkiintoinen, koska... se on oikeasti kissa." Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei kumpaakaan. Twitter-käyttäjä Robert Maguire jakoi sosiaalisessa mediassa Reddit-sivustolta bongaamansa kuvan, joka on saanut monen pään pyörälle.

Videolla toisenlainen optinen illuusio (artikkeli jatkuu videon alla):

Maguiren jakamassa kuvassa näyttää ensi alkuun olevan musta lintu, mutta tarkemmin tutkailtuna tosiaan selviää, että kuvassa onkin pää kenossa kameraa katsova kissa. Kuva on saanut sosiaalisen median käyttäjät sekaisin. Twiitillä on liki 150 000 tykkäystä ja yli 50 000 uudelleentwiittausta.

"Ensimmäinen ajatukseni oli... että se on oudon näköinen lintu! Millainen lintu se on?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Pidän kiinni siitä, että se on korppi, ovelasti naamioituneena kissaksi, joka esittää olevansa varis. Kolminkertaista psykologiaa. Fiksuja epeleitä nämä varikset."Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jänis vai ankka?

Muistuttaapa kuva jonkun mielestä sadan vuoden takaista optista illuusiota, jossa saattaa nähdä niin ankan kuin jäniksenkin. 

Kaninchen und Ente -nimeä kantava illuusio ilmestyi ensimmäisen kerran saksalaislehdessä noin vuonna 1892. Muutamia vuosia myöhemmin se keräsi enemmän suosiota, kun amerikkalainen psykologi Joseph Jastrow käytti sitä esimerkkinä osoittaakseen teoriansa siitä, että ihmiset näkevät mielellään aivan kuten silmilläänkin.

Miehen tutkimus perustui siihen, kuinka nopeasti ihminen voi nähdä kuvassa toisenkin eläimen ja kuinka nopeasti osallistuja pystyivät vaihtamaan näkemyksensä siitä, mitä kuva esittäää. Psykologin mukaan ihminen on sitä luovempi, mitä nopeammin hän voi näkemystään muuttaa. Uskotaan myös, että vuodenaika voi vaikuttaa siihen, mitä ihminen kuvassa näkee.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Oikeasti koira"

Twitter-käyttäjät jakoivat myös kuvia toisista muiksi eläimiksi naamioituneista lemmikeistä.

"Entäpä tämä kissa, joka esittää ankkaa?" Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kuva kissasta on mielenkiintoinen, koska se on oikeasti koira." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Twitter, News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat