Haavisto kirinyt Rehnin rinnalle MTV:n presidenttikyselyssä – Sanna Marin ja Mika Aaltola tiukasti kintereillä

Tämä on presidenttipelin tilanne juuri nyt 6:52
Video: MTV:n politiikan toimittaja Juha Kaija kertoo, mikä on presidenttipelin tilanne juuri nyt

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on kirinyt Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin rinnalle (kesk.) mahdollisten presidentinvaalien ehdokkaiden suosiomittauksissa.

MTV:n Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä vastanneista 31 prosenttia voisi kuvitella äänestävänsä Rehniä tai Haavistoa presidentinvaaleissa vuonna 2024.

Pääministeri Sanna Marinia (sd.) voisi kuvitella äänestävänsä 29 prosenttia vastanneista ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolaa 28 prosenttia vastanneista.

Sanna Marin on aiemmin ilmoittanut, ettei ole käytettävänä presidentinvaaleissa. Aaltola taas on ilmaissut, että voisi kokea kiusausta lähteä mukaan presidentinvaaleihin, jos ehdolla olisi vain ”suomettumisen hännän edustajia”.

Taloustutkimuksen kyselyssä vastaaja pystyi valitsemaan useita henkilöitä, joita voisi äänestää.

galluptulokset

Entistä pääministeriä Alexander Stubbia (kok.) ilmoitti voivansa äänestää 20 prosenttia vastanneista ja vasemmistoliiton puheenjohtajaa Li Anderssonia 16 prosenttia vastanneista. Muita kyselyssä esille nousseita henkilöitä olivat vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö (14 prosenttia), perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho (13 prosenttia) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (12 prosenttia).

Esimerkiksi Suomen Yhdysvaltain suurlähettilästä Mikko Hautalaa voisi kuvitella äänestävänsä 9 prosenttia vastanneista. Hän ei sulkenut ehdokkuusmahdollisuutta pois MTV Uusiextrassa.

– Tällä hetkellä en ole halunnut koko asiaa sen tarkemmin kommentoida, koska keskityn kyllä nykytehtävään, hän kommentoi.

Hän kommentoi, että nykytilanne on erittäin kova ja vienyt kaiken hänen huomionsa.

– Olen saanut aika paljon kannustusta, kyselyitä, kehotuksia ja tietysti olen ne huomionut. Jos jotain tällaista ryhtyisin tekemään, niin kyllä minä siitä sitten kertoisin ja vakavasti toisin sen esille, mitä haluan ja minkälaisia asioita ajaisin, hän sanoo.

Kukaan ei ole vielä virallisesti ilmoittautunut mukaan presidenttikisaan.

Mika Aaltola ei täysin tyrmää presidenttiehdokkuutta:"Koen kiusausta lähteä ehdolle, jos mukana on vain suomettuneita" 1:29
Näin Mika Aaltola kommentoi presidenttipeliä.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 15.34: Korjattu Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin titteli ja sukunimeen jäänyt kirjoitusvirhe.

Lue myös:

    Uusimmat