Groening paljastaa: Tämä on Simpsoneiden Springfield!

Mysteeri supersuositun amerikkalaisanimaatio Simpsoneiden ympärillä on viimein ratkennut. Sarjan luoja Matt Groening paljastaa, missä Springfield sijaitsee.

- Simpsoneiden kotikaupunki Springfield on nimetty oregonilaisen Springfieldin mukaan, piirroshahmojen isä Matt Groening paljastaa Smithsonian-lehden haastattelussa. Oregonin Springfield sijaitsee lähellä Groeningin synnyinkaupunkia, Portlandia.

Springfield on yksi suosituimmista kaupungin nimistä Amerikassa. Tämän takia Groening valitsi sen Simpsoneihinkin.

- Pikku poikana katsoin televisio-ohjelmaa, joka oli kuvattu Springfieldissä. Minusta oli jännittävää, että se oli kuvattu juuri minun kotipaikkani vieressä, Groening kertoi Smithsonianille. Myöhemmin hänelle paljastui, ettei kyseistä ohjelmaa ollutkaan kuvattu hänen naapuripitäjässään, vaan samannimisessä kaupungissa eri osavaltiossa.

- Tämän illuusion halusin myös Simpsoneihin. Minusta on siistiä, kun ihmiset ajattelevat, että sarja perustuu juuri heidän kaupunkiinsa, Groening perustelee. - Anteeksi, että pilasin illuusionne, hän vitsaili kerrottuaan totuuden. Groening heti salata asian kahdenkymmenenviiden vuoden ajan.

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Splashnews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja