Greta Thunbergin kanssa yhteen ottanut Andrew Tate pidätettiin – syytetään ihmiskaupasta ja raiskauksesta: Thunberg ei malttanut olla kommentoimatta

Miekkoja, sikareita ja setelein koristeltu apinapatsas – Romanian poliisi julkaisi videon Andrew Taten pidätyksestä 2:06
Miekkoja, sikareita ja seteleistä tehty apinapatsas – Romanian poliisi julkaisi videon Andrew Taten pidätyksestä

Kohuissa ryvettynyt entinen potkunyrkkeilijä Andrew Tate on pidätetty.

Naisvihamielisyydestä tunnettu ja Greta Thunbergille hiljattain kuittaillut entinen potkunyrkkeilijä Andrew Tate on pidätetty, kertoo muun muassa Reuters.

Reutersin mukaan sometähti pidätettiin Romanian Bukarestissa epäiltynä ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneestä rikollisuudesta. Romanian syyttäjien mukaan pidätettyinä ovat myös Taten veli, sekä kaksi romanialaista henkilöä.

Nelikon epäillään luoneen järjestäytyneen rikollisuuden ryhmän, jonka tarkoituksena oli värvätä ja käyttää hyväksi naisia, sekä pakottaa heidät tekemään pornografista sisältöä maksullisille nettisivuille.

Syyttäjät ovat löytäneet kuusi naista, joita syytettyjen epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen.

Tate ja muut syytetyt ovat olleet rikostutkinnan kohteena viime huhtikuusta asti.

Tate on tunnettu misogyynisista kommenteistaan ja hänen tilinsä on poistettu muun muassa Facebookista, Instagramista, sekä TikTokista. Aiemmin jäädytetyn Twitter-tilinsä Tate sai takaisin, kun Elon Musk otti Twitterin haltuunsa.

Entinen potkunyrkkeilijä nousi julkisuuteen osallistuttuaan Britannian Big Brother -ohjelmaan vuonna 2016. Hänet poistettiin ohjelmasta, kun julkisuuteen päätyi video, jossa Tate näytti hyökkäävän naisen kimppuun.

Viimeisin kohu syntyi, kun Tate twiittasi kerskailevan postauksen luksusautojensa päästöistä. Twiitti oli osoitettu ruotsalaiselle ilmastoaktivisti Greta Thunbergille, joka vastasi napakasti takaisin.

Thunberg reagoi myös Taten pidätysuutiseen armottomasti.

– Näin käy, jos ei kierrätä pitsalaatikoitaan, Thunberg kommentoi.

Hän viittaa sosiaalisessa mediassa levinneeseen tietoon, jonka mukaan poliisi olisi päässyt Taten jäljille Taten Thunbergia pilkanneesta videosta, jossa näkyy pitsalaatikko sekä Romaniassa tunnetun pitsaketjun nimi.

Juttua täydennetty 11.30 Thunbergin vastauksella Tatelle. Lisäksi korjattu Bukarestin kirjoitusasua.



Lue myös:

    Uusimmat