Granlund marssitti HIFK:n Stadikan herraksi

IFK päätti Helsingin paikallispelien sarjan tämän kauden jääkiekon SM-liigassa tavallista riemukkaampaan voittoon. HIFK voitti SM-liigan historiallista ulkoilmapeliä isännöineen paikallisvastustajansa Jokerit 4-3 (2-1, 1-1, 1-1).

Helsingin Olympiastadionilla Euroopan seurajoukkueiden ennätysyleisön (36 644) edessä pelattu ottelu tarjosi rautaisannoksen nostalgiaa, muutaman mieleen jääneen pelikuvion, mutta myös poikkeusolojen vuoksi kosolti pelaajien tekemiä virheitä.

Ennen kaikkea vajaa kolmituntinen Helsingin Töölön avotaivaan alla antoi huippukiekkoilulle inhimilliset kasvot.

- Fantastinen ilta. Yksi oman urani hienoimmista hetkistä jääkiekon parissa, HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen kehui.

HIFK sai otteluun salama-alun, kun Mikael Granlund ja Kimmo Kuhta veivät punapaidat 43 sekunnissa 2-0-johtoon. Teemu Pulkkinen kavensi vielä kuusi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa 1-2:een.

Jokerit ei takaa-ajoasemastaan toipunut, vaikka Pulkkinen illan toisella osumallaan tasoitti kolmannen erän alussa 3-3:een. Hän teki vastapuolella pelanneen toisen huippulupauksen Granlundin tavoin kaksi maalia.

- Meidän iltamme oli tuskaista takaa-ajoa, peli ei oikein auennut missään vaiheessa, Jokerien päävalmentaja Erkka Westerlund harmitteli.

Hänkin myönsi, että kokemus avotaivaan alla oli ikimuistoinen.

Illan sankarin, 4-3-voitto-osuman isän Granlundin kausi on ollut aivotärähdyksellä ja pitkällä sairauslomalla höystettynä rikkonainen. Nyt näyttää hyvältä.

- Jo edellisissä peleissä on kulkenut mukavasti, fyysinen jaksaminen on parantunut. Tänään olisi tuon yleisön edessä jaksanut vaikka neljä peliä joka toista vaihtoa pelaten, Granlund sanoi.

Hän kiitteli myös kenttämestareita.

- Jää oli tosi hyvä loppuun saakka. En edes huomannut pelin aikana, että räntäsade muuttui lumisateeksi.

Helsingin-derbyt SM-liigan runkosarjassa loppuivat tältä kaudelta. Jokerit vei ottelusarjan voitoin 4-3.

Jokerit-HIFK 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

1. erä: 0.23 Mikael Granlund (Ville Peltonen-Juha-Pekka Haataja) 0-1, 0.43 Kimmo Kuhta (Jeff Hamilton-Petteri Wirtanen) 0-2, 19.51 Teemu Pulkkinen (Antti Kerälä-Tommi Kivistö) 1-2.
Jäähyt: 1.57 Peltonen H 2 min, 7.29 Teemu Eronen J 2 min, 7.37 Haataja H 2 min, 8.07 jr J 2 min (kärsi Jukka Hentunen ).

2. erä: 23.13 Peltonen (Haataja) 1-3, 33.36 Hentunen (Eronen-Jan Lasak) 2-3 yv.
Jäähyt: 27.20 Henri Heino J 2 min, 32.10 Hannes Hyvönen H 2 min, 39.53 Kuhta H 2 min.

3. erä: 41.23 Te Pulkkinen (Janne Lahti-Justin Forrest) 3-3 yv, 42.50 Mi Granlund (Peltonen-Haataja) 3-4.