Google poisti kätevän toiminnon kuvahausta

Google on poistanut näppärän toiminnon kuvahaustaan. Jo vuosia käytössä ollut Näytä kuva -valinta on nyt poissa sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla, kertoo 9to5Google.

Google on osana Getty Images -kuvatoimiston kanssa tehtyä sopimusta suostunut poistamaan perinteisen Näytä kuva -toiminnon kuvahaustaan. Solmitun sopimuksen myötä maailman suurimpiin kuvatoimistoihin lukeutuvan Getty Imagesin sisältöä näytetään vastaisuudessa suoraan Googlen kuvahaun hakutuloksissa. Tekijänoikeuksilla suojatun sisällön lainvastaisen lataamisen estämiseksi kuvia ei kuitenkaan enää saa yksinään näkyviin yhtä yksinkertaisesti kuin ennen.

Tähän asti Näytä kuva -painike on avannut valitun kuvan URL-osoitteen ja päästänyt käyttäjän tarkastelemaan kuvaa. Tämä on tehnyt kuvien laittoman käytön ja tietokoneelle tallentamisen melkoisen helpoksi, joten Getty Imagesin vaatimus toiminnon poistamisesta tuntuu varsin ymmärrettävältä.

On tietenkin selvää, että pelkällä toiminnon poistamisella ei piratismia pysäytetä, ja kuvan URL-osoitteen saa myös vastaisuudessa auki niin halutessaan. Kun kursori on kuvan päällä, saa hiiren oikeaa painiketta klikkaamalla edelleen kopioitua kuvan osoitteen ja sitä kautta avattua kuvan aivan kuten ennenkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja