Google Pay -maksupalvelu Suomeen – Nordea mukana, Danske Bank tulossa

Googlen maksupalvelu Google Pay toimii nyt Suomessa.

Google Pay mahdollistaa luotto- ja pankkikorttien hallinnoinnin Google-tilin kautta. Google Paylla voi maksaa verkossa sekä kaupoissa, jotka tukevat lähimaksamista. Google Payn avulla voi tehdä maksuja myös Googlen omissa palveluissa.

”Käyttäjät voivat yhdistää luotto- ja pankkikorttinsa Google Pay -sovellukseen ja tehdä ostoksia turvallisesti, nopeasti ja helposti miljoonissa paikoissa Suomessa ja maailmalla”, kertoo Florence Diss, Head of EMEA Commerce Partnerships Googlelta.

Maksutavan käyttöönottamiseksi käyttäjien tulee ladata Google Pay -sovellus, joka on saatavilla Google Play -kaupasta, ja lisätä tilille minkä tahansa palvelua tukevan pankin luotto- tai pankkikorttitiedot. Suomessa tuettuja ovat toistaiseksi Nordean henkilö- ja yritysasiakkaiden Visa- ja Mastercard-kortit. Lisäksi mukana ovat myös digipankki Revolut sekä työsuhde-etujen maksuvälineitä tarjoava Edenred.

Lisäksi Danske Bank on kertonut aikovansa tukea Google Payta jatkossa. ”Lähimaksamalla maksetaan yli 60 prosenttia kaikista maksuista kivijalkakaupoissa Suomessa ja Tanskassa, ja tämä osuus kasvaa myös Ruotsissa ja Norjassa. Osuuden nopea kasvu osoittaa, että lähimaksamista pidetään kätevään tapana maksaa ostokset. Google Pay tarjoaa mahdollisuuden lähimaksuun puhelimella, mutta myös laajaan valikoimaan älykelloja, jotka toimivat Android-käyttöjärjestelmässä. Tarjoamme jo Fitbit Payta ja Garmin Payta ja nyt tulemme lanseeraamaan Google Payn, jolla on laajempi käyttäjäkunta asiakkaissamme”, sanoo Danske Bankin kehitysjohtaja Rami Tättilä.

Kortin lisäämisen jälkeen käyttäjän tarvitsee vain aktivoida puhelimen näyttö ja tuoda se lähelle lähimaksuominaisuudella varustettua NFC-maksupäätettä. Turvallisuussyistä yli 25 euron ostokset vaativat puhelimen lukituksen avaamista. Älypuhelimelta Google Pay vaatii vähintään Android 5.0 -käyttöjärjestelmäversion ja lähimaksamiseen tietenkin NFC-tuen.

Pankit ovat tarjonneet Android-puhelimille jo aiemmin omia lähimaksusovelluksiaan. Merkittävintä Google Payn tulossa Suomeen onkin ehkä, että nyt maksaminen tulee mahdolliseksi myös NFC-tuellisilla Wear OS -älykelloilla.

Google Pay -sovellukseen voi lisätä myös erilaisia kanta-asiakas- sekä jäsenkortteja tai lahjakortteja. Google Payn ominaisuuksista rahansiirto kaverille ei ole vielä tuettu Suomessa.

Käyttäjän näkökulmasta Google Pay vastaa pitkälti esimerkiksi Apple Payta. Kun käyttäjät maksavat kaupassa, rahansiirto tapahtuu tokeniksi kutsutun virtuaalisen korttinumeron kautta. Token on jokaisella laitteella oma. Token-numero assosioituu dynaamisen turvakoodin kanssa, joka muuttuu jokaisen rahansiirron jälkeen. Jos puhelin katoaa tai se varastetaan, käyttäjät voivat yksinkertaisesti käyttää ”Find my device” -toimintoa, jonka avulla voi sijainnista riippumatta lukita laitteen, asettaa sille uuden salasanan tai jopa tyhjentää sen kokonaan kaikesta henkilökohtaisesti tiedosta. Korttia itseään ei tarvitse kuolettaa, sillä tiedot eivät ole tallentuneet puhelimelle.

Päivitetty kello 10.20: Danske Bank kertoi tulevasta Google Pay -tuestaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja