Mainos

Google Jobsin vihollinen numero 1

Applen perustaja Steve Jobsista kirjoitettu elämänkerta paljastaa kuinka tulistunut Jobs oli Googlelle tämän kehittämästä Android-käyttöjärjestelmästä.

"Me emme menneet hakukonebisnekseen. Ne tulivat puhelinbisnekseen. Muistakaa siis: ne haluavat tappaa iPhonen. Emmekä me salli niiden tehdä sitä", Jobs oli huutanut Applen työntekijöille sisäisessä tapaamisessa.

Jobs tunsi Googlen pettäneen hänet. Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt istui Applen hallituksessa aikana, jolloin iPhonea ja iPadia kehittettiin.

Kirja kuvaa Jobsin tuntoja tilanteessa näin:

"Meidän kanteemme sanoo, 'Google sinä vi**u soikoon ryöstit tyhjäksi iPhonen, ryöstit meidät kertakaikkiaan.' Suuri ryöstö. Minä taistelen viimeiseen hengenvetooni, jos tarvis on, ja käytän vaikka viimeisen pennin Applen 40 miljardin dollarin pankkitililtä oikaistakseni tämän vääryyden. Minä tuhoan Androidin, koska se on varastamalla saatu tuote. Olen valmis atomisotaan tämän asian puolesta..."

Google oli selvästikin Applen vihollinen numero yksi. Hieman yllättävää sen sijaan on, että Nokiaa kirjassa ei mainita lainkaan.

Walter Isaacsonin kirjoittama elämäkerta käy läpi Steve Jobsin henkilöhistorian ja keskittyy paljolti ihmiseen - äksyilevään perfektionistiin, joka sai lähipiirin paitsi raivon partaalle, myös äärimmäisiin suorituksiin. Kirja perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin haastatteluihin. Jobs itse ei asettanut kirjan sisällön suhteen mitään vaatimuksia.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.