Mainos

Applen Jobs halusi koulukirjat iPadiin

Applen perustajan Steve Jobsin elämäkerta paljastaa tämän halunneen digitalisoida koulukirjat ja tuoda ne iPadiin. Jobs kävi asiasta illalliskeskustelun muun muassa mediamoguli Rupert Murdochin kanssa. Miehet olivat yhtä mieltä siitä, että digitaalinen opetusmateriaali tekisi lopun paperille painettujen oppikirjojen bisneksestä.

– Jobs oli itse asiassa ottanut nimenomaan oppikirjat tähtäimeensä seuraavana bisneksenä, jossa hän halusi suurta muutosta. Se oli kahdeksan miljardin dollarin vuotuista liikevaihtoa pyörittävää liiketoimintaa, jonka digitaalinen vaihtoehto tulisi tuhoamaan, elämäkerrassa kerrotaan.

Jobs oli kirjan mukaan hämmästynyt siitä, että monissa kouluissa ei ollut säilytyslokeroita ja lapset joutuivat kantamaan painavia reppuja luokasta toiseen.

"iPad ratkaisisi sen ongelman", Jobs oli sanonut.

Paljon jäi kesken

Jobs keskusteli asiasta tämän vuoden keväällä myös Microsoftin hallituksen puheenjohtajan Bill Gatesin kanssa. He ihmettelivät miten vähän tietokoneet olivat tähän mennessä vaikuttaneet kouluopetukseen.

Bill Gates visioi tulevaisuuden koulua, jossa oppilaat seuraavat omaan tahtiinsa opetusta näyttöpäätteeltä ja käyttävät luokkahuoneajan keskusteluihin ja ongelmien ratkaisuihin.

Gatesin mielestä tilanteen muuttamiseksi tietokoneiden ja mobiililaitteiden pitäisi keskittyä jakamaan räätälöidympää opetusta ja tarjoamaan motivoivaa palautetta.

Oppimateriaalin digitalisoinnin ohella Jobs suunnitteli ennen kuolemaansa myös pikselitason tekniikkaa, joka sallisi ottaa iPhonella hyvätasoisia valokuvia myös hämärässä. Kesken jääneisiin projekteihin kuului myös integroitu televisio, joka on yhteydessä kaikkiin käyttäjän digilaitteisiin ja iCloudiin.

"Siinä on yksinkertaisin kuviteltavissa oleva käyttöliittymä. Olen vihdoin keksinyt, kuinka se tehdään", Jobs on sanonut. Aika näyttää, toteutuuko Jobsin suunnitelma käytännössä.

Elämäkerta julkistettiin tänään 24. lokakuuta. Kirjan on suomentanut toimittaja Jyri Raivio ja Suomessa sen kustantaja on Otava.

Lue lisää:

Steve Jobs esiintyi viimeistä kertaa julkisuudessa maalikuussa:

Kesäkuussa 2005 Jobs piti Stanfordin yliopistosta valmistuneille opiskelijoille tunteikkaan puheen:

Alex Nieminen arvioi Steve Jobsin elämäntyön merkitystä (Kymmenen uutiset 6.10.2011):

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.