Googlen Gmailin aprillipila pahasti vihkoon

Aprillipäivä oli jälleen viime viikolla täällä, ja piloja tunki esiin joka paikasta. Osa piloista on hauskoja ja oivaltavia, kun taas osa huitelee reilusti yli hilseen monilta ihmisiltä. Jälkimmäiseen kategoriaan osuu Googlen Gmail-pila, jonka yhtiö ehtikin jo perua.

Google esitteli Gmailiin ”uuden toiminnon”, nimeltään Mic Drop, eli mikrofonin pudotus. Viestin lähetyspainikkeen viereen ilmestyi toinen painike, ”Send + Mic Drop”, joka lähetti viestin mukana gif-animaation mikrofonin pudottavasta minion-hahmosta ja hiljensi kyseisen sähköpostikeskustelun. Oivallinen tapa siis ilmoittaa ja alleviivata oma näkemys ja päättää keskustelu.

Uuden painikkeen sijoittaminen tutun lähetyspainikkeen viereen ei ilmeisesti kuitenkaan toiminut odotetusti, kun monet ihmiset käyttivät sitä vahingossa ja huomaamattaan. Viestin mukana lähtenyt animaatio saattoi aiheuttaa melkoisesti hämminkiä vastaanottajissa ja lähettäjät eivät enää saaneet ilmoituksia saapuvista vastauksista.

Googlen keskustelupalstalla yksi ammattikirjoittajaksi itseään kuvaileva kertoi jopa menettäneensä työpaikkansa aprillipilan vuoksi (potkut yhdestä kömmähdyksestä, näin se homma etenee), mutta tarina tietysti saattaa olla aprillijuksutusta itsessäänkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja