George Russell avaa, miksi F1-menestyjätalli Mercedes on vaikeuksissa – "Ei tarvitse katsoa kuin videoita"

F1-mestarin Lewis Hamiltonin mukaan Mercedes ei ole voittotaistelussa mukana, kun uusi kausi lähtee viikon kuluttua liikkeelle. Hamiltonin uusi tallikaveri George Russell kertoi syyn, mistä Mercedeksen vaikeudet ovat peräisin.

Hamilton laukoi suoria kommentteja Bahrainin testiviikonlopun yhteydessä. Hamiltonin mukaan Ferrari on tällä hetkellä muita edellä. Hamilton puhui myös Red Bullista, joka säväytti testien loppuhetkillä.

Max Verstappen tykitti selvästi nopeimman ajan, päihittäen toiseksi nopeimman ajan tehneen Ferrarin Charles Leclercin lähes seitsemällä kymmenyksellä.

Mutta miksi Mercedes ei ole totuttuun tapaan mukana voittotaistelussa? George Russell avautui aiheesta Bahrainissa.

– On melko selvää, että missä häviämme tällä hetkellä. Ei tarvitse kuin katsoa videoita, joista voi nähdä, miten auto pomppii ympäriinsä, eikä käyttäydy oikealla tavalla, Russell totesi.

Russell viittasi uusien F1-autojen maaefektiin ja siihen, miten Mercedeksen auto niin sanotusti imeytyy hetkeksi asfalttiin, pompaten siitä nopeasti ylös. Efekti näkyy muun muassa tällä videolla (linkki).

Pomppuisuus vaikuttaa puolestaan Mercedeksen suoravauhtiin. Balanssiongelmat puolestaan hidastavat saksalaistallia mutkissa.

– Talli on tehnyt uskomattoman paljon töitä löytääkseen ratkaisuja. Emme ole vielä löytäneet yhtä, mutta se ei tarkoita sitä, ettemmekö löytäisi jossain vaiheessa ensi viikolla tai myöhemmin kauden aikana. Pitää olla kärsivällinen. Uskon vahvasti, että meillä on suorituskykyä pankissa. Meidän pitää vain löytää sitä, Russell mietti.  

Lue myös:

    Uusimmat