Mainos

Geenitestit väittivät kaiken olevan kunnossa, toisin kävi – pettyneet vanhemmat haastoivat hedelmöitysklinikan oikeuteen

Vanhemmat haastoivat hedelmöityshoitoklinikan oikeuteen lastensa geenivirheen vuoksi.

Fragile-X-oireyhtymää sairastavien poikien vanhemmat haastoivat käyttämänsä hedelmöityshoitoklinikan oikeuteen, koska geenivirhettä ei huomattu testeissä. Australialaisvanhemmat ovat nyt tyytyväisiä, sillä oikeustaisto saatiin sovittua.

Leighee ja Phillip Eastbury haastoivat hedelmöityshoitoklinikka Genean oikeuteen, sillä klinikka ei huomannut Leigheen olevan Fragile-X-oireyhtymän aiheuttavan geenivirheen kantaja. Oireyhtymä aiheuttaa kehitysvammaisuutta ja oppimisvaikeuksia. Pariskunnan molemmat lapset, Hayden, 6, ja Jacob, 9, sairastavat oireyhtymää, ja heillä on oppimisvaikeuksia. Oireyhtymä havaittiin Jacobin ollessa taapero. Lasten hoito on vanhemmille haastavaa, eivätkä pojat luultavasti koskaan pysty itse huolehtimaan itsestään.

Klinikalta oltiin kerrottu Leigheelle, että tämä ei ole Fragile-X-oireyhtymän kantaja. Leighee testattiin 20 vuoden iässä geenivirheen löytämiseksi ennen kuin hän saisi lapsia. Leigheen setä sairastaa oireyhtymää, ja hän on henkisesti 10 vuotiaan tasolla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunnan asianajaja sanoi, että Leigheelle tehtiin kuitenkin väärä testi, minkä vuoksi tuloksetkaan eivät olleet oikeat.

Pariskunnan mukaan he eivät luultavasti olisi yrittäneet saada lapsia, jos he olisivat tienneet Leigheen olevan oireyhtymän kantaja.

– On hyvin vaikea sanoa jälkikäteen, koska meillä on kaksi poikaa, joita rakastamme... mutta on itsestään selvää, että Leighee meni testeihin silloin syystä, perheen isä totesi.

Oikeustaisto saatiin sovittua, ja Eastburyt saavat korvauksen klinikalta.

– Se tarkoittaa, että voimme jatkaa pojistamme huolehtimista tietäen, että meillä on jotain taloudellista turvaa tuleville vuosille.

Korvauksen summaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lähteet: ABC, Kidspot

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.