Geelikynttilät 21.10.2001

Hiilivetypohjainen kynttilägeeli on myrkytöntä, hyytelömäistä ja väritöntä geeliä, josta valmistetaan astiakynttilöitä. Geelikynttilän paloaika on huomattavasti pidempi kuin tavallisen kynttilän. Geelin voi sulattaa ja valaa polttoastiaan tai siitä voi leikata paloja ja polttaa niitä sydänlangan kanssa astiassa. Geelin voi värjätä haluamansa väriseksi joko rouheväreillä tai geelivärinesteellä ja siihen voi lisätä myös tuoksun geelituoksu-nesteen avulla. Lisäksi voit elävöittää geelikynttilöitäsi erilaisilla palamattomilla koristeilla, kuten pienillä lasiesineillä, kivillä, simpukoilla, lasihelmillä, koristehiekalla yms. Geelikynttilä palaa kauniisti kun sydänlangan paksuus ja kynttilän leveys ovat oikeassa suhteessa. Halkaisijaltaan yli 7 cm geeliastiat ovat sopivia vain koristekäyttöön ilman sydänlankaa.

Tarvikkeet:
- neliskulmainen lasiastia
- lasisia tippamosaiikkeja
- kynttilägeeliä
- vahattu sydänlanka metallikannassa
- sakset
- keittolevy
- kattila
- lusikka


Ohje:

1. Asettele sydänlanka niin että sen metallikanta on astian pohjalla keskellä astiaa. Leikkaa kynttilägeelistä pieniä paloja (n. 1 x 1 cm) lasiastian pohjalle. Asettele lasiset tippamosaiikit geelipalojen sekaan.

2. Sulata geeli vesihauteessa tai omassa kattilassaan. Valvo geelin sulamista lieden ääressä. Jos geeli leimahtaa tuleen, tukahduta tuli peittämällä sulatusastia esim. kattilankannella. Älä missään tapauksessa käytä vettä sammutukseen!

4. Kaada geeliä lasiastiaan geelipalojen ja tippamosaiikkien päälle.

5. Tue sydänlanka esim. lasin päälle laitetulla jäätelötikulla, jotta se pysyy suorassa kynttilän keskellä.

6. Anna kynttilän jäähtyä rauhassa.

Älä jätä geelikynttilää koskaan yksin palamaan, äläkä laita sitä lasten ulottuville! Polta kynttilää aina palamattomalla alustalla. Sammuta kynttilä aina ajoissa ennen kuin se on kokonaan nesteytynyt.

Huom! Jos kuumaa geeliä joutuu iholle, huuhtele iho välittömästi kylmällä vedellä vähintään 10 minuutin ajan. Jos ärsytys iholla jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

Älä kaada geeliä viemäriin.

Askartelutarvikkeet : Sinooperi 09-348 4466

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja