Mainos

Forsiuksen sukulaista kuvannut kiistää syytteen salakatselusta

Helsingin käräjäoikeudessa on ruodittu viime vuoden huhtikuun tapahtumia pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa, jossa kansanedustaja Merikukka Forsius (kok.) vietti aikaa läheistensä kanssa.

Syyttäjä Jouni Peräinen vaatii Iltalehdelle kuvanneelle freekuvaajalle sakkoja salakatselusta. Peräisen mukaan syytetty kuvasi Forsiuksen sukulaista kotirauhan suojaamassa paikassa ilman lupaa. Kuvaaja otti naisesta 12 valokuvaa tämän liikkuessa pääministerin virka-asunnon pihapiirissä. Kuvaaminen tapahtui aidan raosta kameralla, jossa oli teleobjektiivi.

Kuvaaja kiistää syytteen. Puolustuksen mukaan Kesäranta on ensisijaisesti valtioneuvoston edustustila, julkinen valtion rakennus, eikä asianomistajan yksityisyyttä ole loukattu. Asianajaja Antti Hemmo sanoi, ettei sukulainen ollut kuvista tunnistettavissa.

Forsius oli seurueineen Kesärannassa pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) vieraana. Vanhanen oli antanut kansanedustajalle luvan viettää aikaa piha-alueella. Seurue pelasi tennistä, saunoi ja ui.

Vanhanen ei itse ollut epäillyn salakatselun aikaan paikalla. Hallitusneuvottelut olivat käynnissä.

Luuli julkiseksi paikaksi

Freekuvaaja kertoi oikeudessa saaneensa toimituksesta kehotuksen mennä ottamaan "paparazzikuvia".

-Käsky oli, että pitkä putki mukaan ja kuvaamaan, kun Merikukka pelaa tennistä.

Kuvaajan mukaan Kesärannan pihamaalla ei näkynyt aluksi ketään. Toimittaja pyysi häntä ottamaan kuvaa pihalla olleesta autosta ja rekisterikilvestä. Tarkoituksena oli tarkistaa, oliko auto Forsiuksen.

Paikalle ilmestyi yllättäen nainen, joka tallentui kameralle. Kuvaaja ei tiennyt, kuka henkilö oli. Tilanne tuli äkkiä.

-En tiennyt, että kyseessä oli yksityinen piha. Luulin, että kyse on julkisesta paikasta. En ole kuvannut minkään asunnon sisälle vaan pihamaalle, jonne luulin saavani kuvata ilman kenenkään sen kummempaa lupaa, mies totesi kuulustelussa.

Forsiuksen sukulainen sanoi esitutkinnassa, ettei hänelle tullut mieleenkään, että saattaisi joutua kuvatuksi. Hän koki lehdistön läsnäolon ahdistavaksi.

Pian kuvaamisen jälkeen poliisipartio kaarsi paikalle, ja virkavalta takavarikoi kameran muistikortin. Iltalehti teki aiheesta kuitenkin jutun, johon oli liitetty kuvia.

Käräjäoikeus antaa tuomion ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.