Formulafakta: Paras kuski ilman palkintosijaa

Paras kuljettaja ilman palkintosijaa?

Tämä on tietysti mielipidekysymys. Jos lähestytään kysymystä tilastojen kautta, niin Nico Hülkenberg on tilastokärjessä seuraavissa tilastoissa: eniten johtokierroksia ilman palkintosijoja (38) ja eniten johdettuja kilpailuja ilman palkintosijoja (2) ja eniten paalupaikkoja ilman palkintosijoja (1).

Toinen tapa tarkastella asiaa on katsoa kuljettajien meriittejä F1:n ulkopuolella. Esimerkiksi Bernd Schneider voitti viisi mestaruutta DTM-sarjassa, muttei yltänyt F1:ssä edes lähelle pistesijoja ajettuaan Zakspeed- ja Arrows-talleissa vuosina 1988-90. Schneiderilla käytössä ollut kalusto oli niin huonoa, että hän ylsi mukaan vain yhdeksään F1-kisaan yritettyään karsinnan läpäisemistä 34 kertaa.

Mielenkiintoisia tapauksia ovat myös Yhdysvaltojen IndyCar / Champ Car / CART -sarjassa mestaruuden voittaneet kuljettajat, jotka eivät ole pärjänneet siirryttyään sieltä formula ykkösiin. Sebastien Bourdais, Cristiano da Matta ja Alex Zanardi ovat kaikki osoittaneet olevansa hyviä kuljettajia, mutta he eivät onnistuneet F1:ssä.

Tämän jutun kommentti-palstalla voitte kertoa omia ehdokkaitanne parhaaksi kuljettajaksi, joka ei ole saavuttanut F1:ssä palkintosijaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja