Mainos

Fitness-äidin raskausvatsa joutui arvostelun kohteeksi: "Miksi yhteiskuntamme häpeää naisia?"

Kestävyysurheilua harrastava äiti on joutunut syyttelyn kohteeksi julkaistuaan kuvan raskausvatsastaan sosiaalisessa mediassa. Syytökset saivat äidin puhumaan kaikenlaisten naisvartaloiden puolesta.

Yhdysvaltalainen Britanny Aäe on kestävyysurheilija ja valmentaja, jonka raskausaika on herättänyt ihmisissä voimakkaita tunteita. Naista on syytetty erityisesti liian pienestä vauvavatsastaan. Raskausviikolla 39 otetussa kuvassa naisen vatsasta on selkeästi erotettavissa vatsalihakset. 

Aäe tunsi aluksi syyllisyyttä raskaudestaan ja luuli, että hän oli tehnyt jotain väärin. Vasta nähtyään malli Tess Hollidayn samalla raskausviikolla ottaman kuvan nainen ymmärsi, että jokainen raskaus on erilainen. Tämän jälkeen Aäe julkaisi Instagram-tilillään rinnakkaiskuvan itsestään ja mallista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Miksi yhteiskuntamme häpeää naisia, joiden vartalot eivät istu ahtaaseen käsitykseen normaaliudesta? hän kirjoittaa Instagramissa.

Hän kertoo julkaisseensa kuvan, koska on kyllästynyt ajatukseen, että naisten vartalot ovat julkista omaisuutta.

– Raskaus on vaikeaa aikaa jo ilman häpeän tunnettakin.

”Tarkoitus ei ole kehuskella, vaan innostaa”

Lukuisat ihmiset ovat olleet huolissaan myös rankoista treeneistä, joita nainen on jatkanut läpi koko raskauden. Bloginsa ja urheiluun keskittyvien kuviensa avulla Aäe haluaa lieventää ihmisten pelkoa raskausajan liikuntaa kohtaan. Hän on julkaissut muun muassa vinkkejä siitä, kuinka kiipeily ja ultrajuoksu onnistuvat raskausaikana.

– Se mitä teen nyt, on olla välittämättä siitä, mitä yhteiskunta sanoo naisvartaloista, Aäe kertoo. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Innostaakseen muita äitejä, hän julkaisi itsestään vain kuukausi synnytyksen jälkeen otetun kuvan, jossa tuoreen äidin raskaudesta ei ole enää tietoakaan. Paljon kritiikkiä kerännyt urheilija muistuttaa, että hänen tarkoituksensa ei ole kehuskella, ainoastaan kannustaa ja jakaa positiivisia kokemuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Cosmopolitan 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.