Fidel-koira koki Helsingissä varastetun Boris-kissan kohtalon – omistajan ystävät riensivät apuun ja varastivat chihuahuan takaisin

Newyorkilainen Jessica Gary järkyttyi lauantaina tuiki tavallisella puistokävelyllä, kun hänen koiransa Fidel varastettiin keskellä kirkasta päivää.

Koiravaras iski kuin tyhjästä, kun Gary ulkoilutti chihuahuaansa ilman hihnaa brooklynilaisessa puistossa.

– Kuulin ulvahduksen ja kun käännyin, he olivat poissa, Gary kuvailee kauhunhetkiään.

Alkoi laajamittainen etsintäoperaatio. Fidelin kuvalla varustettuja julisteita liimattiin kadunkulmiin, ja Gary ystävineen ajeli ympäri Brooklynia taukoamatta kahden päivän ajan.

Apu sosiaalisesta mediasta

Lopulta apu tuli sosiaalisen median kautta. Vinkki johti etsintäpartion oikealle asuinalueelle.

Sieltä Fidel löytyi, tuntemattoman pariskunnan seurasta.

Garyn ystävä ei jäänyt tilanteessa toimettomaksi vaan ryntäsi Fidelin luokse. Hän nappasi koiran mukaansa ja säntäsi takaisin autolle.

Peräänsä hän sai miehen, joka ulkoilutti Fideliä. Ravoissaan mies hakkasi rullalaudallaan auton ikkunaa vaatien koiraa takaisin.

Enää Gary ei kuitenkaan luopunut Fidelistä.

Boris-kissa varastettiin Kalliosta

Suomessa todistettiin pari viikkoa sitten samanlaista some-kampanjaa, kun helsinkiläisnaisen Boris-kissa varastettiin Kalliossa.

Boris tunnistettiin muun muassa piraattipuolueen puheenjohtajan Petrus Pennasen Instagram-videolta. Pennanen ei kuitenkaan ollut syypää kissan katoamiseen, eikä hän edes tiennyt kissan olleen varastettu.

Fidel-koiran tavoin myös Boris saatiin lopulta kotiin. Poliisi otti varkaudesta epäillyn miehen kiinni sosiaalisen median vinkkien avustamana.

Mies ei ensin suostunut kertomaan kissan sijaintia, mutta lopulta Boris löydettiin tyhjästä galleriatilasta Iso Roobertinkadulla.

– Tuhannesti kiitos kaikille auttajille, Boriksen omistaja sanoi MTV Uutisille kissansa löydyttyä.

Lue myös:

    Uusimmat