FIA:n Ferrari-päätös otettiin vastaan voitonriemulla

Ferrari ei saanut keskiviikkona Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvostolta lisärangaistuksia Saksan GP:n tallimääräysjupakasta. Italialaislehdistö riemuitsi päätöksestä kuin GP-voitosta ikään.

- Ferrari voitti! FIA teki oikean päätöksen: ei rangaistuksia Alonso-Massa-ohituksesta, urheilulehti Corriere dello Sport julisti etusivullaan.

- Ferrarin ensimmäinen voitto Monzan kisaviikolla, totesi myös Gazzetta dello Sport.

La Stampa -päivälehden mielestä Ferrari sai tahtonsa läpi, kun FIA päätti pohtia uudelleen tallimääräyskiellon tarpeellisuutta.

- Maranellon voitto: Alonso pysyy mukana mestaruustaistossa ja tallimääräyskielto poistuu. Eilisestä lähtien formula 1 on joukkueurheilua.

Lehden mielestä ironisinta on se, että FIA:n puheenjohtajana toimii entinen Ferrarin tallipäällikkö Jean Todt, joka oli itse aikanaan pääsyyllinen tallimääräyskieltoon.

- Paradoksaalista on, että tallimääräyskielto asetettiin vuonna 2002 juuri Ferrarin takia, kun Rubens Barrichello luovutti voiton teatraalisella tavalla Michael Schumacherille Itävallan GP:n viimeisessä mutkassa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että varikkomuurilla istui tuolloin Jean Todt.

Ferrari voitti "Pariisin GP:n", milanolainen Il Giornale totesi.

- Maailmanneuvosto katsoi Ferrarin olleen oikeassa ja päätti yksimielisesti pohtia uudelleen tallimääräyskieltoa. Ratkaisu oli Ferrarin, tallipäällikkö Stefano Domenicalin ja järjen voitto, mutta myös voitto FIA:lle ja herra Jean Todtille.

Myös englantilainen The Guardian oli sitä mieltä, että tallimääräyskieltoa on mahdotonta valvoa. Niinpä olisi ollut vääryys vähentää pisteitä Ferrari-kuljettajilta.

- Maailmanneuvosto teki oikean ratkaisun eikä pilannut mukaansatempaavaa F1-kautta viemällä Alonsolta 25 pistettä, jotka hän keräsi Saksassa. Se olisi pudottanut hänet viiden kuljettajan välisestä mestaruustaistosta.

Toinen brittilehti Daily Mail puolestaan hyökkäsi rajusti FIA:n päätöstä vastaan.

- Formula ykköset repivät eilen oman sääntökirjansa riekaleiksi kolmessa tunnissa, kun Ferrari armahdettiin poikkeuksellisella tavalla Saksan GP:n tulosten manipuloinnista.

- FIA voi vielä katua päätöstään, jos Alonso vie mestaruuden laittomasti keräämiensä pisteiden ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat