FIA-pomot surevat Hannu Mikkolan poismenoa – lasikaton rikkonut Michéle Mouton sai suomalaistähdeltä ainutlaatuisen vastaanoton: "Upea herrasmies"

0:57
Rallin maailmanmestari Hannu Mikkola on kuollut.

FIAn turvallisuusdelegaatti Michéle Mouton menetti perjantaina ystävän ja entisen tallikaverin, kun syöpää sairastanut Hannu Mikkola nukkui pois 78 vuoden iässä.

Mouton, 69, ajoi Mikkolan tallikaverina Audilla vuosina 1981–1985. Lasikaton rikkonut ranskalainen sanoo Mikkolan olleen todellinen herrasmies.

– Ensimmäiset ajatukseni suuntaan hänen perheelleen. Heillä on ollut vaikeaa, Rovaniemellä MM-rallia seuraava Mouton sanoi WRC All Live lähetyksessä.

– Hannu oli mahtava persoona. Hän piti minua aina tasavertaisena, vaikka olin nuori nainen MM-sarjassa. Hän jakoi aina kaiken tiedon kanssani. Upea herrasmies ja samaan aikaan fantastinen kuljettaja. Erittäin päättäväinen taistelija, mutta aina rauhallinen ja tyyni, kun hän oli minun tai meidän kanssamme.

Mouton taisteli kaudella 1982 viimeiseen asti maailmanmestaruudesta Walter Röhrliä vastaan. Hän jäi MM-hopealle 12 pisteen marginaalilla. Mikkola hävisi Moutonille 27 pisteellä.

– Vietimme silloin paljon aikaa yhdessä. Harjoittelimme yhdessä, ja muistan meidän viettäneen paljon aikaa Keniassa. Hän oli ystävä, ja ystävän menettäminen on vaikeaa. Täällä Rovaniemellä olen ajatellut häntä, koska olosuhteet ovat samat kuin silloin, kun ajoin Ruotsissa. Kaikki muistot palaavat mieleen.

– Hän on uskomaton, legenda. Suomalaisten joukossa hän oli nopeimpia koskaan. Hänen perintönsä suomalaiskuljettajille on valtava. Hän oli suuri persoona. En voi puhua mistään negatiivisesta puolesta, koska en nähnyt sellaista. Hän oli fantastinen kuljettaja ja ystävä.

Myös FIAn puheenjohtaja Jean Todt muisteli Mikkolaa lauantaina. Todt toimi Mikkolan kartturina 1970-luvun puolivälissä.

– Erittäin surullinen päivä ralliperheelle. Hannu Mikkola oli legendaarinen kuljettaja ja elämänmittainen ystävä, vuoden 1983 maailmanmestari, 7-kertainen Jyväskylän rallin voittaja. Minulla oli kunnia olla hänen kartturinsa. Vuonna 1975 ajoimme yhdessä Arctic-rallin Fiat 124:llä, Todt kirjoitti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja