FIA kertoo: Tästä syystä Ferrari pääsi pälkähästä

Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti torstaina yksityiskohtaiset perustelut Ferrarin Saksan GP:n tallimääräysjupakan keskiviikkoisesta käsittelystään.

FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto vahvisti Ferrarin käyttäneen sääntöjenvastaista tallimääräystä.

- On kiistämätöntä, että kilpailun lopputulos olisi ollut erilainen, jos herra Massalle ei olisi annettu kiistanalaisia ohjeita, maailmanneuvoston päätös toteaa.

FIA ei kuitenkaan määrännyt Ferrarille lisärangaistusta aiemman 100 000 dollarin sakon päälle huolimatta todetusta sääntörikkomuksesta, koska tallimääräyskiellon soveltaminen on ollut viime vuosina epäselvää.

- Viime vuosilta löytyy monia esimerkkejä, joissa voidaan sanoa tallimääräystä käytetyn formula ykkösissä. Näin ollen säännön soveltamisessa on ollut epäjohdonmukaisuutta. On myös vaikeaa ja epävarmaa havaita ja valvoa tallimääräysten epäsuoraa käyttöä viestien muodossa, kun kuljettajat eivät nosta asiasta valitusta. Maailmanneuvosto hyväksyy, että tämä tausta on hyvin saattanut vaikuttaa Ferrarin toimintaan. Lisäksi Ferrarilla oli oikeutettu huoli siitä, että tallikavereiden välinen kolari pitää välttää, FIA perusteli Ferrarin päästämistä ilman lisärangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat